Projecten
Gerontopole Brussel Gerontologische Expertisecentrum VUB Vrije Universiteit Brussel
Ontwikkeling en validatie van actieve en passieve immunotherapie gericht tegen het eiwit Tau in transgene muis modellen voor de ziekte van Alzheimer. KU Leuven
Patiënten met AD zijn, zelfs voor de dagdagelijkse taken, afhankelijk van de hulp en goede zorgen van anderen. Dit betekent een grote financiële ...
Tot strafeinde in de gevangenis. Een onderzoek bij langgestrafte gedetineerden in de fase voorafgaand aan hun vrijlating. KU Leuven
Deze dissertatie bevat een eerste voorwaardelijk antwoord op de volgende centrale onderzoeksvraag:
Waarom verlaten bepaalde langgestraften de gevangenis op strafeinde, eerder dan dat ze een modaliteit van vervroegde invrijheidstelling verkrijgen?
De thesis bestaat uit een korte introductie, vier substantieve hoofdstukken en een discussie en conclusie.
In het eerste hoofdstuk zit een overzicht van het bestaande empirisch ...
Succesvolle uitbouw van de teelt van bataat in Vlaanderen Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen
Nieuwe verbanden tussen dynamische systemen en meetkunde op ruwe schaal KU Leuven
Dit project is gewijd aan nieuwe verbanden tussen dynamische systemen en meetkunde op ruwe schaal, met nadruk op entropie, dimensie en spectrale gaten.
Dynamische systemen beschrijven de evolutie van processen. Een klassieke invariant van een topologisch dynamisch systeem is de entropie, die een maat is voor de chaos in de evolutie. Voor dynamische systemen op kansruimten hangt de snelheid waarmee een evenwicht bereikt wordt af van het ...
Innoverende aanpak voor nitraatreductie in land- en tuinbouwgebieden Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen
Onderzoek naar de functionaliteit van biopolymeren en gerelateerde watermobiliteit in de keten van bloem tot brood KU Leuven
Brood is het voornaamste product gebaseerd op tarwe en is een basisvoedingsmiddel in de Westerse wereld. Brood past uitstekend in een gezond voedingspatroon aangezien het een goede bron van energie, vezels, vitaminen en mineralen is. Helaas wordt 25% van al het geproduceerde brood verspild, en dit voornamelijk door de consument. Consumenten verkiezen vers brood met een zacht, maar versnijdbaar kruim, een knapperige korst en de gewenste smaak ...
Isolatie, productie, semi-kristallijne aggregatie en potentiële farmaceutische toepassing van amylose KU Leuven
Amylose (AM) is een quasi lineair glucosepolymeer. Samen met amylopectine (AP) vormt het de basis van granulair zetmeel. Het gehalte AM in natieve zetmelen varieert van 20 tot 35%. Het beïnvloedt sterk de functionaliteit van zetmeel in waterige systemen. In dispersies van volledig verstijfseld zetmeel speelt AM-kristallisatie een belangrijke rol in het verstijfselingsproces. In veel levensmiddelenbereidingen begint de AM-netwerkvorming ...
iPSC Technologie en Bot Regeneratie KU Leuven
Bot is een gecalcificeerd weefsel met meerdere functies. Het laat beweging toe door het voorzien van hechtingspunten voor skeletale spieren, ondersteunt hematopoëse, slaat mineralen op en beschermt zacht weefsel en organen. Ook heeft bot de unieke capaciteit om zich na beschadiging te herstellen zonder littekenvorming of verlies van functie.
Het herstel van botbreuken weerspiegelt de embryonale endochondrale botvorming. Dit proces is ...