Onderzoeker
Jan Delcour
- Disciplines:Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Leuvens Centrum voor Levensmiddelen en Voedingswetenschappen (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 dec 2008 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2005 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 10 of 52 results
- Inzicht in structuurvorming van eiwitrijke sojaproducten tijdens extrusie bij hoge watergehaltesVanaf15 okt 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- De impact van grondstof- en procesparameters op de eigenschappen van stromen aardappelpuree.Vanaf23 sep 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- ‘Multischaal onderzoek van de dynamiek van door frituren geïnduceerd water- en olietransport in poreus voedsel’Vanaf23 sep 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- IJzer- en zinkabsorptie na het consumeren van ontbijtgranen afkomstig van behandelde tarwe.Vanaf16 sep 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Nieuwe rijsmiddelen voor de bereiding van voedingsproductenVanaf1 jan 2020 → HedenFinanciering: IOF - technologie validatie in labo
- Zetmeelrijke voedselproducten met aanhoudende energie-afgifteVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2020Financiering: H2020 - Europees Instituut voor Innovatie en Technologie
- Nieuwe strategieën voor het veranderen en begrijpen van energieafgifte in zetmeelrijk voedselVanaf13 dec 2019 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Efficiënte scheiding van macrobestanddelen uit biomassa door eenheidsbewerkingen te combineren op basis van inzichten in de structurele organisatieVanaf1 nov 2019 → HedenFinanciering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
- Relateren van de veranderingen in zetmeel en proteïnen tijdens frituren van poreuze voedingsmatrices aan vochtverlies en olieopnameVanaf2 okt 2019 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- TexProSoy: de impact van verwerkingsstappen op de technofunctionele en nutritionele eigenschappen van soja-eiwitVanaf1 okt 2019 → HedenFinanciering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
Publicaties
1 - 10 of 486 results
- Hydrothermal Treatments Cause Wheat Gluten-Derived Peptides to Form Amyloid-like Fibrils.(2021)
Auteurs: Marlies Lambrecht, Margarita Monge-Morera, Thibault Godefroidt, Nele Vluymans, Lomme Deleu, Peter Goos, Joost Schymkowitz, Frederic Rousseau, Jan Delcour
Pagina's: 1963 - 1974 - Mineral bio-accessibility and intrinsic saccharides in breakfast flakes manufactured from sprouted wheat(2021)
Auteurs: Elien Lemmens, Lomme Deleu, Niels De Brier, Erik Smolders, Jan Delcour
Aantal pagina's: 9 - Use of Amylomaltase to Steer the Functional and Nutritional Properties of Wheat Starch(2021)
Auteurs: Konstantinos Korompokis, Lomme Deleu, Niels De Brier, Jan Delcour
Aantal pagina's: 14 - Free wheat flour lipids decrease air-liquid interface stability in sponge cake batter(2021)
Auteurs: Sarah Pycarelle, Geertrui Bosmans, Bram Pareyt, Kristof Brijs, Jan Delcour
Aantal pagina's: 9 - Heating Wheat Gluten Promotes the Formation of Amyloid-like Fibrils.(2021)
Auteurs: Margarita Monge-Morera, Marlies Lambrecht, Lomme J Deleu, Nikolaos Louros, Frederic Rousseau, Joost Schymkowitz, Jan Delcour
Pagina's: 1823 - 1833 - Impact of hydrothermal treatment on denaturation and aggregation of water-extractable quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) protein(2021)
Auteurs: Julie Van de Vondel, Marlies Lambrecht, Joëlle Housmans, Frederic Rousseau, Joost Schymkowitz, Jan Delcour
Aantal pagina's: 8 - The Role of Intact and Disintegrated Egg Yolk Low-Density Lipoproteins during Sponge Cake Making and Their Impact on Starch and Protein Mediated Structure Setting(2021)
Auteurs: Sarah Pycarelle, Geertrui Bosmans, Bram Pareyt, Kristof Brijs, Jan Delcour
Pagina's: 107 - 107Aantal pagina's: 16 - Reduced-Immunogenicity Wheat Now Coming to Age(2020)
Auteurs: Sachin Rustgi, Samneet Kashyap, Lomme Deleu, Jan Delcour
Pagina's: 15 - 42 - Amylose molecular fine structure dictates water-oil dynamics during deep-frying and the caloric density of potato crisps (Nov, 10.1038/s43016-020-00180-x, 2020)(2020)
Auteurs: S Reyniers, N De Brier, Nand Ooms, S Matthijs, Agnese Piovesan, P Verboven, Kristof Brijs, RG Gilbert, Jan Delcour
Pagina's: 820 - 820Aantal pagina's: 1 - Food protein network formation and gelation induced by conductive or microwave heating: A focus on hen egg white(2020)
Auteurs: Ine Rombouts, Arno Wouters, Marlies Lambrecht, Lien Uten, Wouter Van Den Bosch, Sabine Vercruysse, Jan Delcour
Aantal pagina's: 11