< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Jan Delcour
- Disciplines:Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Leuvens Centrum voor Levensmiddelen en Voedingswetenschappen (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2021 → Heden - Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2005 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 10 of 53
- Inzicht in structuurvorming van eiwitrijke sojaproducten tijdens extrusie bij hoge watergehaltesVanaf15 okt 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- ‘Multischaal onderzoek van de dynamiek van door frituren geïnduceerd water- en olietransport in poreus voedsel’Vanaf3 okt 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- De impact van grondstof- en procesparameters op de eigenschappen van stromen aardappelpuree.Vanaf23 sep 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- IJzer- en zinkabsorptie na het consumeren van ontbijtgranen afkomstig van behandelde tarwe.Vanaf16 sep 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Nieuwe rijsmiddelen voor de bereiding van voedingsproductenVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2021Financiering: IOF - technologie validatie in labo
- Zetmeelrijke voedselproducten met aanhoudende energie-afgifteVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2020Financiering: H2020 - Europees Instituut voor Innovatie en Technologie
- Nieuwe strategieën voor het veranderen en begrijpen van energieafgifte in zetmeelrijk voedselVanaf13 dec 2019 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Efficiënte scheiding van macrobestanddelen uit biomassa door eenheidsbewerkingen te combineren op basis van inzichten in de structurele organisatieVanaf1 nov 2019 → HedenFinanciering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
- Relateren van de veranderingen in zetmeel en proteïnen tijdens frituren van poreuze voedingsmatrices aan vochtverlies en olieopnameVanaf2 okt 2019 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- TexProSoy: de impact van verwerkingsstappen op de technofunctionele en nutritionele eigenschappen van soja-eiwitVanaf1 okt 2019 → HedenFinanciering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
Publicaties
1 - 10 van 519
- Microbial transglutaminase induced modification of wheat gliadin based nanoparticles and its impact on their air-water interfacial properties(2022)
Auteurs: Katarzyna Kaczyńska, Arno Wouters, Jan Delcour
Aantal pagina's: 11 - Exploration of the potential to modulate digestibility of starch in foods by preserving endosperm cell wall intactness or enzymatically modifying its structure(2022)
Auteurs: Konstantinos Korompokis, Jan Delcour, Kristin Verbeke
- Heat-induced denaturation and aggregation of protein in quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) seeds and whole meal(2022)
Auteurs: Julie Van de Vondel, Marlies Lambrecht, Jan Delcour
Aantal pagina's: 9 - Cadmium migration from nib to testa during cacao fermentation is driven by nib acidification(2022)
Auteurs: Ruth Vanderschueren, Jan Delcour, Erik Smolders
Aantal pagina's: 9 - Impact of hydrothermal treatment on the denaturation, aggregation and functional properties of native quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) protein(2021)
Auteurs: Julie Van de Vondel, Jan Delcour
- Structural factors governing starch digestion and glycemic responses and how they can be modified by enzymatic approaches: A review and a guide(2021)
Auteurs: Konstantinos Korompokis, Kristin Verbeke, Jan Delcour
Pagina's: 5965 - 5991Aantal pagina's: 27 - The impact of incorporating coarse wheat farina containing intact endosperm cells in a bread recipe on bread characteristics and starch digestibility(2021)
Auteurs: Konstantinos Korompokis, Lomme Deleu, Jan Delcour
Aantal pagina's: 7 - An Ohmic heating study of the functionality of leavening acids in cream cake systems(2021)
Auteurs: Thibault Godefroidt, Nand Ooms, Kristof Brijs, Jan Delcour
Aantal pagina's: 8 - The role of arabinoxylan in determining the non-linear and linear rheology of bread doughs made from blends of wheat (Triticum aestivum L.) and rye (Secale cereale L.) flour(2021)
Auteurs: Yannick Meeus, Frederik Janssen, Arno Wouters, Jan Delcour, Paula Moldenaers
Aantal pagina's: 12 - Detection of ovalbumin amyloid-like fibrils at the oil-water interface in oil-in-water emulsions by spinning disk confocal microscopy(2021)
Auteurs: Lomme Deleu, Jan Delcour
Aantal pagina's: 12