< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Jan Delcour
- Disciplines:Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Leuvens Centrum voor Levensmiddelen en Voedingswetenschappen (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2021 → Heden - Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2005 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 10 of 54
- Inzicht in structuurvorming van eiwitrijke sojaproducten tijdens extrusie bij hoge watergehaltesVanaf15 okt 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- ‘Multischaal onderzoek van de dynamiek van door frituren geïnduceerd water- en olietransport in poreus voedsel’Vanaf3 okt 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- De impact van grondstof- en procesparameters op de eigenschappen van stromen aardappelpuree.Vanaf23 sep 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- IJzer- en zinkabsorptie na het consumeren van ontbijtgranen afkomstig van behandelde tarwe.Vanaf16 sep 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Zetmeelrijke voedselproducten met aanhoudende energie-afgifteVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2020Financiering: H2020 - Europees Instituut voor Innovatie en Technologie
- Nieuwe rijsmiddelen voor de bereiding van voedingsproductenVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2021Financiering: IOF - technologie validatie in labo
- Nieuwe strategieën voor het veranderen en begrijpen van energieafgifte in zetmeelrijk voedselVanaf13 dec 2019 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Efficiënte scheiding van macrobestanddelen uit biomassa door eenheidsbewerkingen te combineren op basis van inzichten in de structurele organisatieVanaf1 nov 2019 → HedenFinanciering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
- Relateren van de veranderingen in zetmeel en proteïnen tijdens frituren van poreuze voedingsmatrices aan vochtverlies en olieopnameVanaf2 okt 2019 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- TexProSoy: de impact van verwerkingsstappen op de technofunctionele en nutritionele eigenschappen van soja-eiwitVanaf1 okt 2019 → HedenFinanciering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
Publicaties
1 - 10 van 458
- Reassessment of the generic features of starch gelatinization: an advanced SAXS study on maize and potato starch(2022)
Auteurs: Jan Delcour
Pagina's: 1 - + - Reassessment of the generic features of starch gelatinization: An advanced SAXS study on maize and potato starch(2022)
Auteurs: Bart Goderis, Jan Delcour
Pagina's: Not - Available - Advances in nuclear magnetic resonance spectroscopy for the structure elucidation of water-extractable and water-unextractable arabinoxylan from wheat (Triticum aestivum L.) flour(2022)
Auteurs: Wannes De Man, Jan Delcour, Arno Wouters
- The influence of varying levels of molecular oxygen on the functionality of azodicarbonamide and ascorbic acid during wheat bread making(2022)
Auteurs: Alice Beghin, Kathleen Hooyberghs, Kristof Brijs, Jan Delcour
- Impact of heat and enzymatic treatment on ovalbumin amyloid-like fibril formation and enzyme-induced gelation(2022)
Auteurs: Lomme Deleu, Joëlle Housmans, Jan Delcour, Frederic Rousseau, Joost Schymkowitz
- I-optimal design of split-plot mixture-process variable experiments: A case study on potato crisps(2022)
Auteurs: Kristof Brijs, Bart De Ketelaere, Jan Delcour, Peter Goos
- The effect of continuous cooking on the properties of spaghetti and its cooking water(2022)
Auteurs: Lomme Deleu, Jan Delcour
Pagina's: 1331 - 1338 - Hydration of Wheat Flour Water-Unextractable Cell Wall Material Enables Structural Analysis of Its Arabinoxylan by High-Resolution Solid-State C-13 MAS NMR Spectroscopy(2022)
Auteurs: Arno Wouters, Sambhu Radhakrishnan, Johan Martens, Eric Breynaert, Jan Delcour
- Investigating the Sequence Determinants of the Curling of Amyloid Fibrils Using Ovalbumin as a Case Study(2022)
Auteurs: Joëlle Housmans, Bert Houben, Nikolaos Louros, Sebastien Carpentier, Jan Delcour, Frederic Rousseau, Joost Schymkowitz
Pagina's: 3779 - 3797 - The impact of cyclodextrins on the in vitro digestion of native and gelatinised starch
and starch present in a sugar-snap cookie(2022)
Auteurs: Leonardo Mulargia, Elien Lemmens, Konstantinos Korompokis, Jan Delcour
Patenten
1 - 5 van 5
- Carbon dioxide generation (Inventor)
- Cold-water dispersible starch (Inventor)
- (Arabino)xylan oligosaccharide preparation (Inventor)
- NUTRIMENT CONTAINING ARABINOXYLAN AND OLIGOSACCHARIDES (Inventor)
- NON-STARCH-POLYSACCHARIDES (Inventor)