Vlaamse onderzoeksportaal FRIS grote winnaar Agoria e-Gov Awards 2018

Het FRIS onderzoeksportaal won met glans de vijftiende editie van de Agoria e-Gov Awards. We wonnen zowel in de categorie "Open data" als "Beste project". Lees meer... Kom meer te weten over FRIS via de handige FRIS-brochure.

TTO succesverhalen

Logo TTO Flanders

Bekijk hier 30 concrete succesverhalen van valorisatie van de associaties in verband met technologietransfer ondersteuning.

Waarom een Vlaamse eiwitstrategie?

Logo eiwitstrategie

Eiwitten maken een cruciaal deel uit van de menselijke en dierlijke voeding. We halen ze uit vlees, vis, eieren en melkproducten, maar ook uit graanproducten, peulvruchten, noten en in mindere mate uit groenten en aardappelen. Het huidige model van eiwitproductie en -consumptie staat wereldwijd onder druk. Er zijn uitdagingen op het vlak van voedselzekerheid, milieu-impact en volksgezondheid. Lees meer...

De vijf Vlaamse universiteiten tonen hoe ze samen innoveren voor een betere samenleving

Van idee naar impact

De Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) publiceert de brochure Van idee naar impact: samen innoveren voor een betere samenleving - Hoe de vijf Vlaamse universiteiten samen het verschil maken, een realisatie van de VLIR-werkgroep Technology Transfer Offices (TTO) en TTO Flanders. Deze bloemlezing bundelt 45 succesverhalen van universitaire innovaties die een antwoord bieden op concrete uitdagingen voor onze samenleving. Lees meer...

FRIS neemt deel aan Open Summer of Code 2021

Logo Open Summer of Code 2020

Voor het vierde jaar op rij neemt FRIS deel aan Open Summer of Code. Dit initiatief biedt gedurende 4 weken in juli aan studenten de nodige training, netwerk en ondersteuning om open innovatieprojecten om te zetten in concrete dienstverlening. 

Bij de editie van 2021 steunde EWI het project "Open Talks" om meer awareness te creëren voor OSoC.  Via een communicatieplan tekenden de studenten een communicatiestrategie uit en maakten communicatietemplates om te gebruiken op diverse sociale media (twitter, LinkedIn, facebook, instagram). Ze gingen ook aan de slag met het opmaken en verspreiden van posts.  Het resultaat was een sterke verhoging van het bereik, tot wel x 40.000 ! Lees meer…

Risicovol spelen met RePLAY

Het klinkt misschien vreemd... maar de speelomgeving té veilig maken, houdt ook risico's in voor kinderen. Benieuwd hoe dat precies zit? In dit 2 minuten-filmpje legt Helena het uit! Meer informatie? Ga naar de RePLAY website www.risicovolspelen.beBekijk hier meer interessante filmpjes over onderzoek in de onderwijs- en welzijnssector aan de Arteveldehogeschool.

Onderzoeksinfrastructuur in Vlaanderen en de deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren

Cover brochure

Al meer dan een decennium investeert Vlaanderen in state-of-the-art onderzoeksinfrastructuur via zijn programma’s middelzware, zware en internationale onderzoeksinfrastructuur. Lees meer hier of bekijk de brochure. Momenteel lopen de voorbereidingen om onderzoeksinfrastructuur als bijkomend object in FRIS op te nemen. Dit zal bij de nieuwe release van het FRIS onderzoeksportaal zichtbaar zijn (vermoedelijke lancering in 2022).