< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Onderzoekscentrum voor Skeletale Biologie en Engineering

Division

Tijdsduur:1 apr 2013 →  Heden
Organisatieprofiel:

Het onderzoekcentrum voor skeletbiologie en -technologie richt zijn onderzoek op het begrijpen van de cellulaire en moleculaire basis van de vorming, remodelering en het herstel van skeletaal weefsel.
Het centrum streeft daarbij naar behandelingen voor skeletaandoeningen, met name regeneratieve strategieën voor herstel van kraakbeen, botten en gewrichten. Deze benaderingen omvatten de fabricage van nieuwe klasse geavanceerde therapeutische geneesmiddelen, in samenwerking met ingenieurs, clinici en biologen.


Om onze doelen te bereiken, zijn vijf onderzoekslijnen opgezet binnen het Centrum die samenwerken: het laboratorium voor Ontwikkelings- en Stamcelbiologie, het laboratorium voor Weefselhomeostase en Ziekte, het laboratorium voor Skeletcelbiologie en Fysiologie, het Laboratorium voor Tissue Engineering en een Klinisch Onderzoeksprogramma.

Trefwoorden:Engineering, Skeletale Biologie
Disciplines:Laboratoriumgeneeskunde, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Regeneratieve geneeskunde, Andere basiswetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen