No front page content has been created yet.

FRIS Onderzoeksportaal

Touching process

 

Uw venster op onderzoek in Vlaanderen

Welkom op het vernieuwde FRIS Onderzoeksportaal! Als Vlaamse overheid willen we u een uniek venster bieden op het publiek gefinancierd onderzoek in Vlaanderen en zo de zichtbaarheid ervan vergroten. Het FRIS Onderzoeksportaal is bovendien een bron van inspiratie voor rapportering, analyses en statistieken, om de beleidsvorming te verbeteren en beter in te zetten op trends. Het wil ook onderzoekers dichter bij elkaar brengen, interdisciplinair onderzoek stimuleren, networking tussen onderzoekers mogelijk maken en experten helpen vinden in bepaalde disciplines.

Het portaal werd zo ontwikkeld dat steeds de meest recente gegevens worden aangeboden. Zodra bijvoorbeeld een onderzoekscentrum iets wijzigt in haar eigen databank, wordt die wijziging ook onmiddellijk doorgevoerd op het portaal. Er is dus een directe integratie met de systemen van de wetenschappelijke instellingen in Vlaanderen en we zijn trots om hun informatie aan te bieden, niet alleen over onderzoekers, onderzoeksgroepen en publiek gefinancierde projecten, maar ook over publicaties vanaf 2008.

Het FRIS Onderzoeksportaal biedt een groot aantal nieuwe functies en wijzigingen, waaronder een nieuwe zoekfunctionaliteit die gebruikt kan  worden op elke pagina op onze website, en een expertfinder waar u door een lijst met classificaties kunt bladeren om een expert in uw domein te vinden. 

 
Voor een uitgebreid overzicht van onze nieuwe zoekfunctionaliteit tot nu toe, kunt u de
zoekvereisten bekijken.

Hoe vernieuwend is mijn doctoraatsaanvraag bij een specifieke financierder?

Funding

Wil u een proposal schrijven rond bepaald onderzoek en wil u graag een beurs aanvragen bij het FWO? Wil u zicht krijgen op wat ze reeds financierden in het verleden en of uw proposal vernieuwend is? Bekijk hier hoe FRIS u kan helpen.

Op zoek naar een Vlaamse partner om samen onderzoek te voeren?

Ik ben een buitenlandse onderzoeker of organisatie, wil Europese financiering aanvragen en ben op zoek naar een Vlaamse partner met expertise in mijn domein of project om de slaagkans van mijn aanvraag tot financiering te vergroten. Lees meer...

Hoe kan ik een expert vinden voor mijn artikel of interview?

Expert

Via de  expertfinder kunt u experten (onderzoekers of onderzoekseenheden) traceren via de boomstructuur van de wetenschappelijke disciplines in Vlaanderen.

Nog dubbele informatie op het portaal gevonden?

alias

 

Dit is mogelijk. Onderzoekers die bij verschillende instellingen werken, worden door elke instelling afzonderlijk aan het FRIS portaal geleverd. We kunnen de namen koppelen als uw ORCID's door de instellingen worden verstrekt. In de tussentijd kunt u dit melden.