Projecten
De wateroplosbare constituenten van granen als stabiliserende agentia van lucht-in-water dispersies in voedingsproducten KU Leuven
Het stabiliseren van gedispergeerde systemen (schuimen, emulsies) is een belangrijke bepalende factor voor de structuur van vele levensmiddelen. Traditioneel worden vele voedingsschuimen en –emulsies gestabiliseerd door gebruik te maken van dierlijke proteïnen. Er doet zich de laatste jaren echter een trend voor waarbij er een verschuiving plaatsvindt van het consumeren van dierlijke naar plantaardige proteïnen. Granen zijn een interessante ...
Hoge prestaties en geïntegreerde architectuur en compilatie Universiteit Gent
HiPEAC is een ondersteuningsactie gericht op het structureren en versterken van de Europese academische en industriële gemeenschappen in computersystemen: (i) door het vergroten van innovatiebewustzijn en door onderzoekers aan te moedigen deel te nemen aan innovatieactiviteiten; (ii) door het professioneel verspreiden van programma-prestaties buiten de traditionele wetenschappelijke locaties; (iii) door een visiedocument met aanbevelingen te ...
De grenzen van complementatie: Constituentie versus scope en relationaliteit. KU Leuven
Het ontstaan van determiner-secundaire determiner units in het Engels en hun impact op het Engelse determinersysteem. KU Leuven
Ontwikkeling van een geïntegreerde strategie voor de karakterisatie van nieuwe "lead" verbindingen uitgaande van natuurlijke pro-drugs en hun metabolieten. Universiteit Antwerpen
Quark correlaties in het nucleon: veralgemeende parton distributies in een relativistisch constituenten-quark model. Universiteit Gent
Het benutten van het potentieel van plantproteïnen om voedingssystemen te structureren door het opstellen van structuur-functie relaties KU Leuven
Een uiterst relevant thema in het globale voedselsysteem, nu en in de komende decennia, is de transitie van dierlijk-gebaseerde naar plantaardig-gebaseerde voedingsproducten. Proteïnen spelen een belangrijke rol in het bepalen van de structuur en textuur van levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld in gegeleerde systemen, vezelige vleesproducten of gedispergeerde systemen zoals voedingsschuimen en –emulsies. De meeste plantaardige proteïnen hebben ...
Ecologie van voedselpathogenen KU Leuven
Dit onderzoek richt zich op hoe voedselpathogenen hun omgeving ervaren en erop reageren, en in het bijzonder m.b.t. de stressen en selectiedrukken die ze tegenkomen in de voedselproductieketen. Door uitwerking van analytische genetica en live celbiologische benaderingen, worden stressrespons- en adaptatieverschijnselen van voedselpathogenen ontleed en bestudeerd vanaf het niveau van enkelcellig gedrag tot aan de strategieën op ...
Studie van het structuurvormend vermogen van proteïnen en lipiden uit insecten als verkenning van hun toepassingspotentieel in humane voeding KU Leuven
Door de sterke mondiale bevolkingstoename is er de komende 30 jaar een enorme nood aan toenemende voedselproductie. Insecten vormen een duurzame voedingsbron met interessante nutritionele kwaliteiten. Op technologisch vlak blijven de functionele eigenschappen van proteïnen en lipiden tot op heden echter onderbelicht. Door dit gebrek aan inzicht gebeurt het verwerken van insecten (als volledige biomassa of onder de vorm van geïsoleerde ...