< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Arno Wouters
- Disciplines:Levensmiddelenchemie, Voedseltechnologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 10 of 15
- Het sturen van de colloïdale toestand van haverproteïnen om voeding schuimen te stabiliserenVanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Innovatieve voedselfermentaties op basis van peulvruchten en granen voor humane gezondheid en duurzame voedingVanaf1 mrt 2022 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Het begrijpen en verbeteren van bubbelkarakteristieken in niet- en laagalcoholische bieren.Vanaf6 okt 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Inzicht verwerven in de structuur-functie relatie van haverproteïnen in voedingssystemenVanaf19 sep 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Onderzoek naar de eigenschappen van insectenproteïnen en de mogelijke voedingstechnologische toepassingenVanaf10 sep 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Inzicht in structuurvorming van eiwitrijke sojaproducten tijdens extrusie bij hoge watergehaltesVanaf15 okt 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Onderzoek naar het potentieel van wateroplosbare graanproteïnen voor de stabilisatie van lucht-in-water dispersies in voedingsproductenVanaf1 okt 2020 → 30 sep 2021Financiering: BOF - postdoctorale mandaten
- Het benutten van het potentieel van plantproteïnen om voedingssystemen te structureren door het opstellen van structuur-functie relatiesVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: BOF - tenure track
- De wateroplosbare constituenten van granen als stabiliserende agentia van lucht-in-water dispersies in voedingsproductenVanaf26 sep 2020 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten, FWO mandaten
- De invloed van verschillende verwerkingsstappen op de techno-functionele en nutritionele eigenschappen van soja eiwittenVanaf4 mrt 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 30
- Relating the protein composition and air-water interfacial properties of aqueous flour extracts from wheats grown at different nitrogen fertilization levels(2022)
Auteurs: Frederik Janssen, Arno Wouters
Aantal pagina's: 11 - Microbial transglutaminase induced modification of wheat gliadin based nanoparticles and its impact on their air-water interfacial properties(2022)
Auteurs: Katarzyna Kaczyńska, Arno Wouters, Jan Delcour
Aantal pagina's: 11 - Heat treatment as a food-grade strategy to increase the stability of whey protein particles under food system relevant conditions(2022)
Auteurs: Arno Wouters
Aantal pagina's: 11 - The role of arabinoxylan in determining the non-linear and linear rheology of bread doughs made from blends of wheat (Triticum aestivum L.) and rye (Secale cereale L.) flour(2021)
Auteurs: Yannick Meeus, Frederik Janssen, Arno Wouters, Jan Delcour, Paula Moldenaers
Aantal pagina's: 12 - Thin film drainage dynamics of wheat and rye dough liquors and oat batter liquor(2021)
Auteurs: Frederik Janssen, Arno Wouters, Jan Delcour
Aantal pagina's: 14 - Gas cell stabilization by aqueous-phase constituents during bread production from wheat and rye dough and oat batter: Dough or batter liquor as model system(2021)
Auteurs: Frederik Janssen, Arno Wouters, Jan Delcour
Pagina's: 1 - 37 - H-1 Diffusion-Ordered Nuclear Magnetic Resonance Spectroscopic Analysis of Water-Extractable Arabinoxylan in Wheat (Triticum aestivum L.) Flour(2021)
Auteurs: Wannes De Man, Ewoud Vaneeckhaute, Niels De Brier, Arno Wouters, Johan Martens, Eric Breynaert, Jan Delcour
Pagina's: 3912 - 3922Aantal pagina's: 11 - Food protein network formation and gelation induced by conductive or microwave heating: A focus on hen egg white(2020)
Auteurs: Ine Rombouts, Arno Wouters, Marlies Lambrecht, Sabine Vercruysse, Jan Delcour
Aantal pagina's: 11 - The role of wheat, rye and oat dough aqueous phase constituents in bread making(2020)
Auteurs: Frederik Janssen, Jan Delcour, Arno Wouters
- The role of non-starch polysaccharides in determining the air-water interfacial properties of wheat, rye, and oat dough liquor constituents(2020)
Auteurs: Frederik Janssen, Arno Wouters, Yannick Meeus, Paula Moldenaers, Jan Vermant, Jan Delcour
Aantal pagina's: 14