< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Ilse Fraeye
- Disciplines (VIVES):Industriële microbiologie
- Disciplines (KU Leuven):Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
- Zie ook: Ilse Fraeye (VIVES)
Affiliaties
- KU Leuven campus Gent
Lid
Vanaf9 okt 2023 → Heden - Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Bioengineeringtechnologie, Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 jul 2020 - Microbiële en Moleculaire Systemen, Campus Kulak Kortrijk (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2010 → 30 sep 2013
Projecten
1 - 10 of 25
- C3weed: Kennisgebaseerd gebruik van zeewier in voedingsproducten gebaseerd op techno-functionele, nutritionele en sensorische eigenschappen.Vanaf1 mrt 2024 → HedenFinanciering: IOF - technologie validatie in labo
- Ontwikkeling van hoogwaardige vleesanalogen met verbeterde textuur, smaak en aroma (Veganalog)Vanaf1 dec 2023 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - COOCK
- Ontrafelen en verbeteren van de structuur van geëmulgeerde vleesanalogenVanaf29 sep 2023 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- VegOsmOke: Ontwikkeling van kwaliteitsvolle (mild) gerookte vleesalternatieven door kennisvertaling van rookapplicatie in vis- en vleesproductenVanaf1 sep 2023 → HedenFinanciering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Ontrafelen van de rol van op koolhydraten gebaseerde ingrediënten in de structuur van geëmulgeerde vleesanalogenVanaf9 dec 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Effect van substraatsamenstelling en fractionering op het toepassingspotentieel van constituenten van larven van de zwarte soldatenvlieg in voedingsmiddelenVanaf6 okt 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Ontrafelen en verbeteren van de structuur van geëmulgeerde vleesanalogenVanaf1 okt 2022 → 16 aug 2023Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Ontrafelen en verbeteren van de structuur van geëmulgeerde vleesanalogenVanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: IOF - technologie concept exploratie
- Alternatieve eiwitbronnen voor vlees – van technofunctionaliteit tot nutritionele kwaliteit (Profunu)Vanaf1 jan 2022 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - ICON
- Alternatieve eiwitbronnen voor vlees - van techno-functionaliteit tot nutritionele kwaliteitVanaf21 dec 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 77
- Fatty Acid and Amino Acid Profiles of Seven Edible Insects: Focus on Lipid Class Composition and Protein Conversion Factors(2023)
Auteurs: Ilse Van de Voorde, Ilse Fraeye
- Structure and physical stability of plant-based food gel systems: Impact of protein (mung bean, pea, potato, soybean) and fat (coconut, sunflower)(2023)
Auteurs: Quinten Masijn, Sophie Libberecht, Ilse Fraeye
- Ultrasound-Assisted Extraction of Applewood Polyphenols at Lab and Pilot Scales(2023)
Auteurs: Imogen Foubert, Ilse Fraeye
- Challenge tests reveal limited outgrowth of proteolytic Clostridium botulinum during the production of nitrate- and nitrite-free fermented sausages(2023)
Auteurs: Lore Dewulf, Ilse Fraeye, Chris Michiels
- Comparing the aromatic profile of seven unheated edible insect species(2023)
Auteurs: Ann De Winne, Ilse Fraeye
- The flavour of edible insects: A comprehensive review on volatile compounds and their analytical assessment(2022)
Auteurs: Ann De Winne, Ilse Fraeye
Pagina's: 352 - 367 - Application of Belgian endive (Cichorium intybus var. foliosum) dietary fiber concentrate to improve nutritional value and functional properties of plant-based burgers(2022)
Auteurs: Ilse Fraeye
- Improving the Aromatic Profile of Plant-Based Meat Alternatives: Effect of Myoglobin Addition on Volatiles(2022)
Auteurs: Ann De Winne, Lore Dewulf, Ilse Fraeye
- Influence of aging time, temperature and relative humidity on the sensory quality of dry-aged Belgian Blue beef(2022)
Auteurs: Lore Dewulf, Ilse Fraeye
- Comparison of the Technological Application Potential of Functional Ingredients for the Meat Industry Based upon a Novel Fast Screening Tool(2021)
Auteurs: Olivier Goemaere, Bart De Ketelaere, Quinten Masijn, Ilse Fraeye