Organisatie
Microbiële en Moleculaire Systemen, Campus Kulak Kortrijk
Department
Actuele onderwerpen zijn onderzoekslijn 1: Nutritioneel interessante lipiden en onderzoekslijn 2: Vetkristallisatie
Huidige onderzoekers
1 - 10 of 15 results
- Imogen Foubert (Verantwoordelijke)
- Lieselot Balduyck (Lid)
- Eva Daels (Lid)
- Robbe Demets (Lid)
- Jan Descheemaeker (Lid)
- Piet Deschuttere (Lid)
- Imogen Foubert (Lid)
- Lore Gheysen (Lid)
- Charlotte Lemahieu (Lid)
- Valerie Matton (Lid)
Projecten
1 - 10 of 23 results
- Inzicht in het antioxidantmechanisme van n-3 LC-PUFA-rijke fotoautotrofe microalgenVanaf1 jan 2020 → HedenFinanciering: BOF - postdoctorale mandaten
- Inzichten in het effect van (een combinatie van) celdisruptie technieken op de extractie van lipiden uit NannochloropsisVanaf1 dec 2019 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Efficiënte scheiding van macrobestanddelen uit biomassa door eenheidsbewerkingen te combineren op basis van inzichten in de structurele organisatieVanaf1 nov 2019 → HedenFinanciering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
- Gebruik van plantaardige lipiden ter reductie van het verzadigd vet gehalte in levensmiddelenVanaf1 okt 2018 → 30 sep 2020Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- De oxidatieve stabiliteit van n-3 LC-PUFA in modelsystemen voor geëmulgeerde vleeswaren aangerijkt met microalgenVanaf28 feb 2018 → 31 dec 2020Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Studie van het structuurvormend vermogen van proteïnen en lipiden uit insecten als verkenning van hun toepassingspotentieel in humane voedingVanaf4 dec 2017 → 3 dec 2018Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- Isolatie, identificatie en ecologische controle van ciliaten in culturen van microalgenVanaf15 jul 2016 → 24 jun 2019Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Onderzoeken van het onderliggende mechanisme voor suikeraccumulatie door nutriënten stress in de cyanobacterie Arthrospira platensis.Vanaf1 jan 2016 → 11 sep 2016Financiering: BOF - Andere acties
- Exploratie van het endogeen potentieel van micro-algen bij de verwerking van fruit en groentenVanaf1 okt 2014 → 30 sep 2018Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- Oxidatieve stabiliteit van langketen omega-3 poly-onverzadigde vetzuren in fruit- en groenten gebaseerde producten aangerijkt met microalgen.Vanaf1 okt 2014 → 31 dec 2019Financiering: FWO Strategische Onderzoeksbeurs
Publicaties
1 - 10 of 147 results
- Production of the natural blue dye phycocyanin by the cyanobacterium Arthrospira(2021)
Auteurs: Evmorfia Kilimtzidi, Koenraad Muylaert, Dries Vandamme
- Phase Behavior and Polymorphism of Saturated and Unsaturated Phytosterol Esters(2020)
Auteurs: Eva Daels, Imogen Foubert, Zheng Guo, Wim Thielemans, Bart Goderis
Aantal pagina's: 22 - Oxidative stability of vegetable purees enriched with n-3-LC-PUFAmicroalgal biomass: impact of type of vegetable(2020)
Auteurs: Lore Gheysen, Nicky Durnez, Jolien Devaere, Tom Bernaerts, Ann Van Loey, Luc De Cooman, Imogen Foubert
Pagina's: 751 - 759Aantal pagina's: 9 - Cell disruption of Nannochloropsis sp. improves in vitro bioaccessibility of carotenoids and ω3-LC-PUFA(2020)
Auteurs: Tom Bernaerts, Heleen Verstreken, Céline Dejonghe, Lore Gheysen, Imogen Foubert, Tara Grauwet, Ann Van Loey
Aantal pagina's: 10 - The potential of microalgae and their biopolymers as structuring ingredients in food: A review(2019)
Auteurs: Tom Bernaerts, Lore Gheysen, Imogen Foubert, Marc Hendrickx, Ann Van Loey
Aantal pagina's: 22 - Measuring Primary Lipid Oxidation in Food Products Enriched with Colored Microalgae(2019)
Auteurs: Lore Gheysen, Céline Dejonghe, Tom Bernaerts, Ann Van Loey, Luc De Cooman, Imogen Foubert
Pagina's: 1 - 11 - Evaluating microalgal cell disruption upon ultra high pressure homogenization(2019)
Auteurs: Tom Bernaerts, Lore Gheysen, Imogen Foubert, Marc Hendrickx, Ann Van Loey
Aantal pagina's: 9 - Isolation, identification and ecological control ciliates in microalgal cultures(2019)
Auteurs: Thi Kim Hue Nguyen, Koenraad Muylaert, Dries Vandamme
- Oxidative stability of omega-3 long chain poly-unsaturated fatty acids in vegetable purees enriched with microalgae(2019)
Auteurs: Lore Gheysen, Imogen Foubert, Luc De Cooman
- Impact of microalgal species on the oxidative stability of n-3 LC-PUFA enriched tomato puree(2019)
Auteurs: Lore Gheysen, Robbe Demets, Jolien Devaere, Tom Bernaerts, Peter Goos, Ann Van Loey, Luc De Cooman, Imogen Foubert
Pagina's: 1 - 14