Onderzoeker
Jan De Block
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2019 → 31 jan 2020 - Productkwaliteit en -innovatie (Afdeling)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 1991 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 2 of 2
- Nieuwe technieken voor controle en ontwikkeling van de microstructuur van voedingsmiddelen met behulp van X-stralen computertomografieVanaf1 jan 2014 → 31 dec 2016
- Studie naar Verbeterde Verwerkings-en Valorisatiemogelijkheden voor Appel en PeerVanaf1 nov 2009 → 2 okt 2014
Publicaties
1 - 10 van 47
- Application of LC-HRMS identified marker peptides in an LC-MS/MS method for detection and quantification of heat-resistant proteolytic activity in raw milk(2021)
Auteurs: Marijke Verhegghe, Jan De Block, Marc Heyndrickx, Els Van Coillie, Barbara Duquenne
Pagina's: 286-296 - Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part II(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, Gerda Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Karen Bekaert, Isabel Roldán-Ruiz, Nathalie Bernaert, Jan De Block, et al.
Pagina's: 573-600 - Effect of a pre-milking teat foam and a liner disinfectant on the presence of mesophilic and (proteolytic) psychrotrophic bacteria prior to milking(2019)
Auteurs: Marijke Verhegghe, Jan De Block, Stephanie Van Weyenberg, Lieve Herman, Marc Heyndrickx, Els Van Coillie
Pagina's: 432-435 - Kinetics of drosopterin release as indicator pigment for heat-induced color changes of brown shrimp (Crangon crangon)(2018)
Auteurs: Thomas Verhaeghe, Geertrui Vlaemynck, Jan De Block, Marc Hendrickx
Pagina's: 359-366 - Reduction of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (MAP) in colostrum: positive effects for the public health?(2017)
Auteurs: Marijke Verhegghe, Geertrui Rasschaert, Lieve Herman, Karen Goossens, Leen Vandaele, Koen De Bleecker, Geertrui Vlaemynck, Marc Heyndrickx, Jan De Block
- Reduction of Mycobacterium avium ssp. paratuberculosis in colostrum(2017)
Auteurs: Marijke Verhegghe, Geertrui Rasschaert, Lieve Herman, Karen Goossens, Leen Vandaele, Koen De Bleecker, Geertrui Vlaemynck, Marc Heyndrickx, Jan De Block
Pagina's: 3497-3512 - Destabilization and off-flavors generated by Pseudomonas proteases during or after UHT-processing of milk(2017)
Auteurs: Sophie Marchand, Barbara Duquenne, Marc Heyndrickx, Katleen Coudijzer, Jan De Block
Pagina's: 1-7 - The biodiversity of the microbiota producing heat-resistant enzymes responsible for spoilage in processed bovine milk and dairy products(2017)
Auteurs: Solimar G Machado, François Baglinière, Sophie Marchand, Els Van Coillie, Maria C D Vanetti, Jan De Block, Marc Heyndrickx
Pagina's: 302 - Kinetics of heat induced muscle protein denaturation of brown shrimp (Crangon crangon)(2016)
Auteurs: Thomas Verhaeghe, Geertrui Vlaemynck, Jan De Block, Stephanie Van Weyenberg, Ruben Braeckman, Marc Hendrickx
Pagina's: 88-94 - Thermal inactivation kinetics of proteases and polyphenoloxidase in brown shrimp (Crangon crangon)(2016)
Auteurs: Thomas Verhaeghe, Geertrui Vlaemynck, Jan De Block, Stephanie Van Weyenberg, Marc Hendrickx
Pagina's: 641-647