Onderzoeker
Jan De Block
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2019 → 31 jan 2020 - Productkwaliteit en -innovatie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 jan 1991 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 7 of 7 results
- Ontwikkeling en toepassing van een snelle methode voor de kwantificatie van de thermoresistente, bacteriële, proteolytische activiteit in rauwe melkVanaf1 mei 2016 → 28 feb 2018
- Nieuwe technieken voor controle en ontwikkeling van de microstructuur van voedingsmiddelen met behulp van X-stralen computertomografieVanaf1 jan 2014 → 31 dec 2016
- Reductie van Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (MAP) besmetting via decontaminatie van de biestmelk.Vanaf1 jan 2013 → 30 apr 2016
- Studie van de stabiliteit en reactiviteit van migrerende componenten uit drukinkten en lijmen, gebruikt bij verpakkingen van levensmiddelenVanaf15 mrt 2011 → 14 mrt 2014
- Detectie en karakterisering van melkbedervende Pseudomonas proteasen in UHT-melkVanaf1 mei 2010 → 30 apr 2012
- Authenticiteit van dierlijke productenVanaf1 jan 2010 → 31 dec 2017
- Studie naar Verbeterde Verwerkings-en Valorisatiemogelijkheden voor Appel en PeerVanaf1 nov 2009 → 2 okt 2014
Publicaties
1 - 10 of 55 results
- Effect of a pre-milking teat foam and a liner disinfectant on the presence of mesophilic and (proteolytic) psychrotrophic bacteria prior to milking(2019)
Auteurs: M Verhegghe, J De Block, S Van Weyenberg, L Herman, M Heyndrickx, E Van Coillie
Pagina's: 432-435Aantal pagina's: 4 - Kinetics of drosopterin release as indicator pigment for heat-induced color changes of brown shrimp (Crangon crangon)(2018)
Auteurs: Thomas Verhaeghe, Christof Van Poucke, Geertrui Vlaemynck, Jan De Block, Marc Hendrickx
Pagina's: 359-366Aantal pagina's: 8 - Evaluatie van X-ray tomografie voor kwaliteitscontrole en onderzoek van zuivelproducten(2017)
Auteurs: Sofie De Man, Barbara Duquenne, Jan De Block
- Reduction of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (MAP) in colostrum: positive effects for the public health?(2017)
Auteurs: Marijke Verhegghe, Geertrui Rasschaert, Lieve Herman, Karen Goossens, Leen Vandaele, Koen De Bleecker, Geertrui Vlaemynck, Marc Heyndrickx, Jan De Block
- Reduction of Mycobacterium avium ssp. paratuberculosis in colostrum(2017)
Auteurs: Marijke Verhegghe, Geertrui Rasschaert, Lieve Herman, Karen Goossens, Leen Vandaele, K De Bleecker, Geertrui Vlaemynck, Marc Heyndrickx, Jan De Block
Pagina's: 3497-3512Aantal pagina's: 16 - Destabilization and off-flavors generated by Pseudomonas proteases during or after UHT-processing of milk(2017)
Auteurs: Sophie Marchand, Barbara Duquenne, Marc Heyndrickx, Katleen Coudijzer, Jan De Block
Pagina's: 1-7Aantal pagina's: 7 - The biodiversity of the microbiota producing heat-resistant enzymes responsible for spoilage in processed bovine milk and dairy products(2017)
Auteurs: Solimar G Machado, François Baglinière, Sophie Marchand, Els Van Coillie, Maria C D Vanetti, Jan De Block, Marc Heyndrickx
Pagina's: 302 - Kinetics of heat induced muscle protein denaturation of brown shrimp (Crangon crangon)(2016)
Auteurs: Thomas Verhaeghe, Geertrui Vlaemynck, Jan De Block, Stephanie Van Weyenberg, Ruben Braeckman, Marc Hendrickx
Pagina's: 88-94Aantal pagina's: 7 - Thermal inactivation kinetics of proteases and polyphenoloxidase in brown shrimp (Crangon crangon)(2016)
Auteurs: Thomas Verhaeghe, Geertrui Vlaemynck, Jan De Block, Stephanie Van Weyenberg, Marc Hendrickx
Pagina's: 641-647Aantal pagina's: 7 - Identification and characterization of a heat-resistant protease from Serratia liquefaciens isolated from Brazilian cold raw milk(2016)
Auteurs: Solimar Gonçalves Machado, Marc Heyndrickx, Jan De Block, Bart Devreese, Isabel Vandenberghe, Maria Cristina Dantas Vanetti, Els Van Coillie
Pagina's: 65-71Aantal pagina's: 7