Onderzoeker
Barbara Duquenne
- Disciplines:Food sensory sciences, Voedseltechnologie, Voedselfysica, Voedsel en additieven engineering
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Productkwaliteit en -innovatie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2005 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 1 of 1
- Valorisatie van algen voor een betere smaakVanaf15 jul 2018 → Heden
Publicaties
1 - 10 van 46
- Ability of (extruded) pea protein products to partially replace pork meat in emulsified cooked sausages(2022)
Auteurs: Keshia Broucke, Christof Van Poucke, Barbara Duquenne, Bavo De Witte, Marie-Christin Baune, Volker Lammers, Nino Terjung, Sandra Ebert, Monika Gibis, Jochen Weiss, et al.
- Potential of microalgae as flavoring agents for plant-based seafood alternatives(2022)
Auteurs: Bert Coleman, Bavo De Witte, Barbara Duquenne, Christof Van Poucke, Johan Robbens, Koen De Reu, Klaas Timmermans, Ann Ruttens, Lander Blommaert, Koenraad Muylaert, et al.
- Application of LC-HRMS identified marker peptides in an LC-MS/MS method for detection and quantification of heat-resistant proteolytic activity in raw milk(2021)
Auteurs: Marijke Verhegghe, Jan De Block, Marc Heyndrickx, Els Van Coillie, Christof Van Poucke, Barbara Duquenne
Pagina's: 286-296 - Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part II(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, Gerda Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Karen Bekaert, Isabel Roldán-Ruiz, Maarten Crivits, Nathalie Bernaert, et al.
Pagina's: 573-600 - Development of fish-based model systems with various microstructures(2018)
Auteurs: Davy Verheyen, Maria Baka, Seline Glorieux, Barbara Duquenne, Ilse Fraeye, Torstein Skåra, Jan Van Impe
Pagina's: 1069-1076 - Invloed van bestuiveraanwezigheid en bloembezoek op zaadopbrengst bij rode klaver(2018)
Auteurs: Adinda Vanommeslaeghe, Ivan Meeus, Gerda Cnops, Tim Vleugels, Martine Merchiers, Barbara Duquenne, Isabel Roldán-Ruiz, Guy Smagghe
Pagina's: 339-349 - Evaluatie van X-ray tomografie voor kwaliteitscontrole en onderzoek van zuivelproducten(2017)
Auteurs: Sofie De Man, Barbara Duquenne, Jan De Block
- Destabilization and off-flavors generated by Pseudomonas proteases during or after UHT-processing of milk(2017)
Auteurs: Sophie Marchand, Barbara Duquenne, Marc Heyndrickx, Katleen Coudijzer, Jan De Block
Pagina's: 1-7 - Advantages and perceived disadvantages of combining free-range chickens with production of short rotation coppice(2017)
Auteurs: Lisanne Stadig, T Bas Rodenburg, Bart Ampe, Bert Reubens, Barbara Duquenne, Johan Aerts, Frank Tuyttens
Pagina's: 184-185Aantal pagina's: 2 - Thermal humid treatment of walnuts as potential preventive measure against fungal contamination of chocolate confectionery fillings(2017)
Auteurs: Nikki De Clercq, Els Van Coillie, Benjamin Horemans, Barbara Duquenne, Marjolein Vandekerckhove, Geertrui Vlaemynck, Bruno De Meulenaer, Frank Devlieghere
Pagina's: 1144-1148