Onderzoeker
Koen De Reu
- Disciplines:Voedselmicrobiologie
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Voedselveiligheid (Afdeling)
Verantwoordelijke
Vanaf1 feb 1992 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 7 of 7
- Inzicht in multispecies biofilms in de voedingsindustrie is noodzakelijk voor controle van biofilm gerelateerde problemen in voedselveiligheid en kwaliteitVanaf1 jan 2022 → 31 dec 2023
- Sneltest voor bacteriële verontreiniging in voedingVanaf1 apr 2019 → 30 sep 2022
- Beïnvloeding van het kleefgedrag van RVS door chemische en fysische oppervlaktebehandeling voor preventieve of curatieve behandeling van fouling en biofilmsVanaf1 jun 2017 → 31 mei 2019
- Vergelijking van de performantie van metagenetische en klassiek microbiologische analyses voor de karakterisering van de microflora op oppervlaktes, handen en voedingsmiddelen in verschillende types grootkeukens.Vanaf1 nov 2016 → 31 dec 2018
- Biocidegebruik op varkens- en pluimveebedrijven en relatie tot de antimicrobiële resistentieproblematiekVanaf1 jan 2015 → 31 mrt 2018
- Controle van biofilmvorming in de productieomgeving om een langere shelf-life te kunnen garanderenVanaf1 jan 2014 → 31 dec 2015
- Vezels en actieve stoffen van groenten en fruit nevenstromen voor voedings- en voedertoepassingen met volledige uitwerking van pectineproductieVanaf1 okt 2012 → 30 sep 2014
Publicaties
1 - 10 van 167
- Dynamic social interactions and keystone species shape the diversity and stability of mixed-species biofilms – an example from dairy isolates(2023)
Auteurs: Faizan Ahmed Sadiq, Koen De Reu, Hans Steenackers, Mette Burmolle, Ann Van de Walle, Marc Heyndrickx
- Synergistic interactions in multispecies biofilm combinations of bacterial isolates recovered from diverse food processing industries(2023)
Auteurs: Faizan Ahmed Sadiq, Koen De Reu, Mette Burmølle, Sharon Maes, Marc Heyndrickx
Pagina's: 1159434 - Intra- and inter-batch variability in raw pork challenge test studies and their consequences on model predictions(2023)
Auteurs: Niels Demaître, Koen De Reu, Ellen François, Lieven De Zutter, Geertrui Rasschaert, Annemie Geeraerd
Pagina's: 110042 - Het coligetal: De hygiëne-indicator van de koe, haar omgeving en de melkinstallatie(2023)
Auteurs: Zyncke Lipkens, Koen De Reu
Aantal pagina's: 27 - Potential of microalgae as flavoring agents for plant-based seafood alternatives(2022)
Auteurs: Bert Coleman, Bavo De Witte, Barbara Duquenne, Johan Robbens, Koen De Reu, Klaas Timmermans, Ann Ruttens, Lander Blommaert, Koenraad Muylaert, Jasper van Houcke, et al.
- To culture or not to culture(2022)
Auteurs: Evelyne Duthoo, Koen De Reu, F Leroy, Stefan Weckx, Marc Heyndrickx, Geertrui Rasschaert
- Genetic Listeria monocytogenes Types in the Pork Processing Plant Environment : From Occasional Introduction to Plausible Persistence in Harborage Sites(2021)
Auteurs: Niels Demaître, Geertrui Rasschaert, Lieven De Zutter, A.H. Geeraerd, Koen De Reu
- The Microbiota of Modified-Atmosphere-Packaged Cooked Charcuterie Products throughout Their Shelf-Life Period, as Revealed by a Complementary Combination of Culture-Dependent and Culture-Independent Analysis(2021)
Auteurs: Evelyne Duthoo, Geertrui Rasschaert, Frédéric Leroy, Stefan Weckx, Marc Heyndrickx, Koen De Reu
- Study of the transfer of Listeria monocytogenes during the slaughter of cattle using molecular typing(2021)
Auteurs: Niels Demaître, Koen De Reu, Annelies Haegeman, Dries Schaumont, Lieven De Zutter, A.H. Geeraerd, Geertrui Rasschaert
- Salmonella prevalence and persistence in industrialized poultry slaughterhouses(2021)
Auteurs: Hang Zeng, Koen De Reu, Sarah Gabriel, W Mattheus, Lieven De Zutter, Geertrui Rasschaert