Projecten
De wateroplosbare constituenten van granen als stabiliserende agentia van lucht-in-water dispersies in voedingsproducten KU Leuven
Gasbelstabilisatie bij de bereiding van meergranenbroden. KU Leuven
Brood is wereldwijd een belangrijk basisvoedingsmiddel. In Europa en andere delen van de wereld wordt brood hoofdzakelijk gemaakt van tarwebloem (Triticum aestivum L.) en dit meestal met een ‘straight-dough’ proces. Dit proces begint met het mengen van bloem, water, gist, zout en mogelijk een aantal niet-essentiële ingrediënten tot visco-elastisch deeg. Vervolgens wordt het deeg gefermenteerd, wat resulteert in gascelexpansie en ...
De wateroplosbare constituenten van granen als stabiliserende agentia van lucht-in-water dispersies in voedingsproducten KU Leuven
Het stabiliseren van gedispergeerde systemen (schuimen, emulsies) is een belangrijke bepalende factor voor de structuur van vele levensmiddelen. Traditioneel worden vele voedingsschuimen en –emulsies gestabiliseerd door gebruik te maken van dierlijke proteïnen. Er doet zich de laatste jaren echter een trend voor waarbij er een verschuiving plaatsvindt van het consumeren van dierlijke naar plantaardige proteïnen. Granen zijn een interessante ...
EGOVPOLINET Vrije Universiteit Brussel
Kennismatrix en prototypes voor gerichte productie van kwaliteitsvolle innovatieve vleesalternatieven (MEATMIMIC) KU Leuven
Het voedingspatroon in Vlaanderen evolueert de laatste jaren. Er is een geleidelijke verschuiving zichtbaar van de consumptie van dierlijke naar plantaardige eiwitten (eiwittransitie). Deze verschuiving wordt aangemoedigd vanuit de overheid en uit zich steeds meer bij consumenten, wat leidt tot een verminderde Vlaamse vleesconsumptie, een trend die zich wellicht de komende jaren zal voortzetten. De belangrijkste beweegredenen hiervoor zijn ...
Een netwerk van uitmuntendheid voor gedistribueerde, betrouwbare, efficiënte en schaalbare AI aan de Edge KU Leuven
The proposal focuses on the Next Generation AI topic of the call HORIZON-CL4-2022-HUMAN-02-02. The vision of dAIEDGE Network of Excellence (NoE) is to strengthen and support the development of the dynamic European edge and distributed Artificial Intelligence (AI) ecosystem as an essential ingredient in the growth and competitiveness of European industrial sectors. The dAIEDGE Network aims to reinforce the research and innovation value chains ...
Hoe muizen bergen baren - de impact van politiek dienstbetoon op ruimtelijk beleid en urban sprawl KU Leuven
De Vlaamse overheid keurt wel vaker wetgeving goed die haar eigen ambitieuze, overkoepelende ruimtelijke beleidsvisie ondermijnt. Politiek dienstbetoon - een informele manier van politici om individuele burgers te helpen - lijkt de bouwprojectbehoeften van individuele landeigenaren op te schalen naar generieke veranderingen in de Vlaamse regelgeving. Dit project wil dat proces blootleggen via diepte-interviews met beslissende actoren, ...
Hoge prestaties en geïntegreerde architectuur en compilatie Universiteit Gent
HiPEAC is een ondersteuningsactie gericht op het structureren en versterken van de Europese academische en industriële gemeenschappen in computersystemen: (i) door het vergroten van innovatiebewustzijn en door onderzoekers aan te moedigen deel te nemen aan innovatieactiviteiten; (ii) door het professioneel verspreiden van programma-prestaties buiten de traditionele wetenschappelijke locaties; (iii) door een visiedocument met aanbevelingen te ...
Europese coördinatie- en ondersteuningsactie in cryptologie KU Leuven
This CSA intends to strengthen European excellence in the area of cryptology and to achieve a durable integration and structuring of the European cryptography community, involving academia, industry, government stakeholders and defence agencies. The project will coordinate ongoing research, develop a joint research agenda and foresight study, identify technology gaps and market and innovation opportunities and coordinate and strengthen ...