Onderzoeker
Stefaan De Smet
- Trefwoorden:duurzame veehouderij, vlees, vlees en gezondheid, levensmiddelen van dierlijke oorsprong, veeteelt
- Disciplines:Agrarische veeteelt, Voedselchemie en moleculaire gastronomie, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voeding voor landbouwdieren, Food sensory sciences, Duurzame landbouw
Affiliaties
- Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Dierlijke Productie (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 1993 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 10 of 51
- Glyc(oxid)atie tijdens de gastro-intestinale vertering van vlees (analogen): vorming van geavanceerde glycatie-eindproducten en implicaties voor de gezondheidVanaf1 mrt 2025 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Vlees en gezondheid: de rol van zwavel bevattende aminozuren in de dikke darmVanaf1 sep 2024 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- NICOMEAT 1 - Onderzoek naar het nicotinezuurgehalte in vers vlees, gehakt vlees, vleesbereidingen en vleesproductenVanaf16 jun 2023 → 15 jun 2024Financiering: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu
- Karkasclassificatie 2023Vanaf1 jan 2023 → 31 dec 2023Financiering: Ministerie van Middenstand en Landbouw, Privé-financiering van binnenlandse oorsprong - onbepaald
- Karkasclassificatie 2022 / Cel Begeleiding KarkasklassificatieVanaf1 jan 2022 → 31 dec 2022Financiering: Ministerie van Middenstand en Landbouw, Privé-financiering van binnenlandse oorsprong - onbepaald
- Alternatieve eiwitbronnen voor vlees - van technofunctionaliteit tot voedingskwaliteitVanaf1 jan 2022 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - cSBO
- Trajecten voor transities naar duurzaamheid in de veehouderij en voedselsystemenVanaf1 sep 2021 → HedenFinanciering: H2020-EU.3.2.- SOCIETAL CHALLENGES - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Innovatieve hulpmiddelen voor de beoordeling en authenticatie van de kwaliteiten van kippenvlees, rundvlees en zuivelproductenVanaf1 jun 2021 → HedenFinanciering: H2020-EU.3.2.- SOCIETAL CHALLENGES - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Naar varkensproductie en -samenwerking doorheen de keten om consument en maatschappij tevreden te stellenVanaf1 apr 2021 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - ICON
- Karkasclassificatie 2021 / Cel Begeleiding KarkasklassificatieVanaf1 jan 2021 → 28 feb 2022Financiering: Ministerie van Middenstand en Landbouw, Privé-financiering van binnenlandse oorsprong - onbepaald
Publicaties
1 - 10 van 324
- Improving the estimation of the lean meat percentage in pig carcasses using Box-Cox transformation and additional carcass parameters(2025)
Auteurs: Toon Rombouts, Marc Seynaeve, Stefaan De Smet
- Effect of sire type and a by-product based diet on performance and meat quality in growing-finishing pigs(2024)
Auteurs: Eline Kowalski, M. Aluwé, B. Ampe, S. Janssens, N. Buys, Stefaan De Smet, S. Millet
- How does the diversification of farming methods in Europe influence the main indicators of the technological and sensory quality of chicken meat?(2024)
Auteurs: E Baéza, M. Petracci, Stefaan De Smet, Rennie Eppenstein, Marie Bourin, Alice Cartoni Mancinelli, Eline Kowalski, Cécile Berri
Pagina's: 476 - 476 - Data-driven prediction of dairy cattle lifetime production and its use as a guideline to select surplus youngstock(2024)
Auteurs: Maarten Perneel, Stefaan De Smet, Jan Verwaeren
Pagina's: 9390 - 9403 - Meat products in human nutrition and health : about hazards and risks(2024)
Auteurs: Stefaan De Smet, Thomas Van Hecke
- Early life jumping traits : are they good proxies for success in show jumping competitions in Belgian warmblood horses?(2024)
Auteurs: Lea Chapard, Roel Meyermans, Wim Gorssen, Katrijn Hooyberghs, Inge Meurrens, Stefaan De Smet, Nadine Buys, Steven Janssens
Pagina's: 138 - 152 - Optimisation and application of a data (pre)processing strategy for large-scale DNA adductomics in exposomics studies(2024)
Auteurs: Pablo Vangeenderhuysen, Marilyn De Graeve, Trancizeo Lipenga, Valerie McCormack, Tess Goessens, Thomas Van Hecke, Liesa Engelen, Giulia Poma, Stefaan De Smet, Sarah De Saeger, et al.
Aantal pagina's: 1 - Alcoholic beverages reduce oxidation during in vitro gastrointestinal digestion of meat and fish, but induce fatty acid ethyl ester formation(2024)
Auteurs: Thomas Van Hecke, Jasper Van Pee, Stefaan De Smet
- Differentially expressed genes in Piétrain sired pigs when feeding a high-fat high-fibre diet(2024)
Auteurs: Emmanuella Nwosu, Bilal Chakkingal Bhaskaran, Roel Meyermans, Eline Kowalski, Wim Gorssen, Steven Janssens, Sam Millet, Marijke Aluwé, Stefaan De Smet, Nadine Buys
Pagina's: 356 - 356 - Effect of sire type and a by-products based diet on performance and meat quality in growing-finishing pigs(2024)
Auteurs: Eline Kowalski, Marijke Aluwé, Steven Janssens, Nadine Buys, Stefaan De Smet, Sam Millet
Pagina's: 974 - 974