Onderzoeker
Thomas Van Hecke
- Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf8 dec 2015 → 14 mei 2016 - Vakgroep Dierlijke Productie (Departement)
Lid
Vanaf1 mrt 2012 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 5 of 5
- Micro-gas chromatografie in onderzoek naar gezondheid van planeet, dier en mensVanaf15 dec 2022 → HedenFinanciering: BOF - wetenschappelijk apparatuurprogramma
- Vlees en gezondheid: de rol van zwavel bevattende aminozuren in de dikke darmVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2023Financiering: FWO Onderzoeksproject (incl. WEAVE projecten)
- De impact van polyonverzadigde vetzuren, vetoxidatieproducten, haem-Fe en nitrietzout in vlees en vis op oxidatieve stress en de colon microbiota in ratten.Vanaf1 okt 2018 → 30 sep 2021Financiering: FWO mandaten
- Modulerende effecten van het dieet en Helicobacter gastritis in de associatie tussen hoge consumptie van rood (bewerkt) vlees en oxidatieve stress. Vanaf1 okt 2016 → 30 sep 2019Financiering: BOF - Andere acties
- Oxidatie en nitrosylatie in het gastro-intestinaal stelsel: invloed van type vlees en antioxidantenVanaf1 sep 2015 → 28 feb 2017Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
Publicaties
1 - 10 van 28
- Upscaling sample preparation, analysis and data preprocessing in DNA adductomics for large-scale exposomics(2023)
Auteurs: Lieselot Hemeryck, Marilyn De Graeve, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet, Liesa Engelen, Roger Peró Gascón, Giulia Poma, Sarah De Saeger, Tim Nawrot, Adrian Covaci, et al.
Aantal pagina's: 1 - The influence of butter and oils on oxidative reactions during in vitro gastrointestinal digestion of meat and fish(2021)
Auteurs: Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet
- In vitro and in vivo digestion of red cured cooked meat : oxidation, intestinal microbiota and fecal metabolites(2021)
Auteurs: Thomas Van Hecke, Els Vossen, Sophie Goethals, Nico Boon, Jo De Vrieze, Stefaan De Smet
- Background diet influences TMAO concentrations associated with red meat intake without influencing apparent hepatic TMAO-related activity in a porcine model(2020)
Auteurs: Rebekka Thøgersen, Martin Krøyerssing] Rasmussen, Ulrik K. Sundekilde, Sophie Goethals, Thomas Van Hecke, Els Vossen, Stefaan De Smet, Hanne Christine Bertram
- Inulin-fortification of a processed meat product attenuates formation of nitroso compounds in the gut of healthy rats(2020)
Auteurs: Rebekka Thøgersen, Nicola Gray, Gunter Kuhnle, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet, Jette Feveile Young, Ulrik Kræmer Sundekilde, Axel Kornerup Hansen, Hanne Christine Bertram
- Untargeted metabolomics to reveal red versus white meat‐associated gut metabolites in a prudent and western dietary context(2020)
Auteurs: Sophie Goethals, Caroline Rombouts, Lieselot Hemeryck, Lieven Van Meulebroek, Thomas Van Hecke, Els Vossen, John Van Camp, Stefaan De Smet, Lynn Vanhaecke
- Red and processed meat consumption within two different dietary patterns : effect on the colon microbial community and volatile metabolites in pigs(2020)
Auteurs: Els Vossen, Sophie Goethals, Jo De Vrieze, Nico Boon, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet
- Long-chain n-3 PUFA content and n-6/n-3 PUFA ratio in mammal, poultry, and fish muscles largely explain differential protein and lipid oxidation profiles following in vitro gastrointestinal digestion(2019)
Auteurs: Thomas Van Hecke, Sophie Goethals, Els Vossen, Stefaan De Smet
- Investigation of diet-related DNA adduct formation by means of DNA adductomics(2019)
Auteurs: Lieselot Hemeryck, Thomas Van Hecke, Caroline Rombouts, Els Vossen, Stefaan De Smet, Lynn Vanhaecke
Pagina's: 118 - 118 - Formation of oxidation products and N-nitroso-compounds during gastrointestinal digestion of fresh and processed meat(2016)
Auteurs: Thomas Van Hecke