Projecten
Gecombineerde duale transcriptomics, proteomics en functioneel onderzoek naar gastheerpathogeen interacties achter de virulentie van voedselpathogeen Bacillus cereus Universiteit Gent
Toxine gemedieerde infectie van voedselpathogeen Bacillus cereus vereist een direct contact tussen levende B. cereus en zijn gastheer met een in-situ productie van enterotoxinen als gevolg. De crosstalk tussen B. cereus en intestinale cellen zal onderzocht worden aan de hand van functionele,
cytotoxische en transcriptomische methoden, mbv. Seahorse flux analyzer, RNA-Seq, microarrays, RT-PCR, ELISA en massaspectrometrie.
Gecombineerde duale transcriptomics, proteomics en functioneel onderzoek naar gastheer-pathogeen interacties achter de virulentie van voedselpathogeen Bacillus cereus Universiteit Gent
Toxine gemedieerde infectie van voedselpathogeen Bacillus cereus vereist een direct contact tussen levende B. cereus en zijn gastheer met een in-situ productie van enterotoxinen als gevolg. De cross-talk tussen B. cereus en intestinale cellen zal onderzocht worden aan de hand van functionele, cytotoxische en transcriptomische methoden, mbv. Seahorse flux analyzer, RNA-Seq, microarrays, RT-PCR, ELISA en massaspectrometrie.
Groeikinetiek, virulentie-expressie en toxineproductie van Bacillus cereus in de dunne darm Universiteit Gent
Rekening houdend met de biodiversiteit van de B. cereus voedeslpathogeen zal informatie verworven worden omtrent de groeikinetiek, genexpressie en toxineproductie het gastro-intestinaal stelsel via batchculturen in dunne darm simulatiemedium en in de Simulator van het Humaan Intestinaal Microbieel Ecosysteem (SHIME). Detectie van toxineproductie wordt nagestreefd via HPLC-MS. Moleculaire tools (real-time PCR) worden aangewend voor monitoring ...
De ecologische rol & structuur-activiteitsrelatie van antimicrobiƫle lineaire azol(in)e bevattende peptiden in humane voedselpathogenen KU Leuven
Microbiologische dynamiek en veiligheidsrisico's tijdens het kweken van insecten voor voeding en diervoeder KU Leuven
Eetbare insecten krijgen steeds meer aandacht in westerse landen omwille van hun potentieel als duurzame eiwitbron voor voeding en diervoeders. Insecten worden beschouwd als āminiveeā en kunnen potentieel duurzamer geproduceerd worden in vergelijking met traditioneel vee en veevoederingrediĆ«nten (bv. sojaschroot en vismeel), terwijl ze toch evenwaardige nutritionele eigenschappen bezitten. Er is echter weinig geweten over de endogene ...