< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit

Department

Tijdsduur:1 jan 1993  →  31 dec 2017
Organisatieprofiel:In de vakgroep komen o.a. de volgende themaU+2019s aan bod: - Microbiologische aspecten: nieuwe conserveringsmethodes, verpakking van levensmiddelen, chemische conservering, predictieve microbiologie, bederf fenomenen van levensmiddelen, snelle detectiemethoden van pathogene bacteriën en virussen, gedrag van pathogene micro-organismen in levensmiddelen, microbiële risicoanalyse. - Chemische aspecten: ongewenste chemische stoffen in de voeding (allergenen, acrylamide, mycotoxines), migratie vanuit verpakkingen, chemische risicoanalyse, analyse van vetten en hun minorcomponenten. - Technologische/proceskundige aspecten: Componentinteracties en microstructuurvorming in levensmiddelen,kinetiek van fasetransities (vetkristallisatie, eiwitdenaturatie), droogtechnologie, eenheidsoperaties in de voedingsindustrie, functionaliteit van eiwitten en koolhydraten, technologie van oliën en vetten, Computional Fluid Dynamics, invloed van eenheids-operaties op de detecteerbaarheid van GGOU+2019s. - Voedingskundige aspecten: Analyseren van het gehalte en de biobeschikbaarheid van nieuwe bioactieve componenten (o.a. ACE-inhibitorische peptiden), vitamines in levensmiddelen, gezondheidsbevorderende (functionele) voedingsmiddelen, de voedingstoestand van de bevolking in de ontwikkelde en de ontwikkelingswereld. De vakgroep verricht onderzoek in een waaier van levensmiddelen zoals vlees en vis, zuivel, groenten en fruit, bereide maaltijden, cho-colade, vetten en oliën, bakkerijproducten, U+2026.
Trefwoorden:Voedselkwaliteit, Voedselveiligheid
Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie