Projecten
Covalente vergrendeling van de influenzavirus hemagglutinine prefusie structuur: een innovatief concept voor breedwerkende influenza vaccins KU Leuven
De wintergriep veroorzaakt elk jaar enorm veel schade. De vaccins die gebruikt worden om risicopersonen te beschermen hebben belangrijke tekortkomingen, zoals beperkte efficaciteit, stamafhankelijkheid en de nood om elk jaar te vaccineren. Breedwerkende (‘universele’) griepvaccins zijn absoluut nodig. Eén prioritair antigen is het prefusie stam domein van het virale hemagglutinine (HA). Zijn geconserveerde epitopen wekken antistoffen op die ...
Onderzoek van de invloed van thermomechanische behandelingen op de microstructuur en mechanische eigenschappen of Ti gestabilizeerd 15Cr-15Ni austenitisch roestvrij staal Universiteit Antwerpen
Ophelderen van de rol van het Respiratoir Syncytieel Virus (RSV) peptide p27 en N-glycanen in dit peptide voor de structuur van het eiwit en de inductie van beschermende antilichamen. Universiteit Antwerpen
‘Strain’ gestabiliseerde perovskieten: een geïntegreerde onderzoeksaanpak van het fundamentele niveau tot de toepassing in opto-electronica (PERsist). Universiteit Gent
Lichtdetectie & -emissie zijn cruciaal voor toepassingen zoals beeldschermen & scanners. Gezien het maatschappelijk belang, is er nood aan goedkope opto-elektronische halfgeleidermaterialen met een hoge energie-efficiëntie. Metaalhalogenideperovskieten (MHPs) zijn veelbelovende en makkelijk te fabriceren halfgeleiders, met sterke lichtabsorptie en emissie in een breed spectraal bereik. Integratie in opto-elektronische componenten is ...
'Strain' gestabiliseerde perovskieten: een geïntegreerde onderzoeksaanpak van hetfundamentele niveau tot de toepassing in opto-electronica (PERsist). Universiteit Antwerpen
‘Strain’ gestabiliseerde perovskieten: een geïntegreerde onderzoeksaanpak van het fundamentele niveau tot toepassingen in de opto-electronica (PERsist). KU Leuven
Soepele actuatie voor humanoide robots. Vrije Universiteit Brussel
Extensieve studie van de structuur-functie relatie van pectine als emulgator KU Leuven
Pectine is een overkoepelende benaming voor een groep heteropolymeren rijk aan galacturonzuur die voorkomen in de celwand van planten. Pectine wordt beschouwd als één van de meest complexe natuurlijke polymeren en het is deze complexiteit die verantwoordelijk is voor het multifunctioneel karakter van pectine zowel in de plant als in verwerkte voedingssystemen en in geëxtraheerde vorm wanneer het gebruikt wordt als ingrediënt in ...
De wateroplosbare constituenten van granen als stabiliserende agentia van lucht-in-water dispersies in voedingsproducten KU Leuven
Het stabiliseren van gedispergeerde systemen (schuimen, emulsies) is een belangrijke bepalende factor voor de structuur van vele levensmiddelen. Traditioneel worden vele voedingsschuimen en –emulsies gestabiliseerd door gebruik te maken van dierlijke proteïnen. Er doet zich de laatste jaren echter een trend voor waarbij er een verschuiving plaatsvindt van het consumeren van dierlijke naar plantaardige proteïnen. Granen zijn een interessante ...