Onderzoeker
Thomas Van Hecke
- Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf8 dec 2015 → 14 mei 2016 - Vakgroep Dierlijke Productie (Departement)
Lid
Vanaf1 mrt 2012 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 5 of 5
- Micro-gas chromatografie in onderzoek naar gezondheid van planeet, dier en mensVanaf15 dec 2022 → 14 dec 2024Financiering: BOF - wetenschappelijk apparatuurprogramma
- Vlees en gezondheid: de rol van zwavel bevattende aminozuren in de dikke darmVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2023Financiering: FWO Onderzoeksproject (incl. WEAVE projecten)
- De impact van polyonverzadigde vetzuren, vetoxidatieproducten, haem-Fe en nitrietzout in vlees en vis op oxidatieve stress en de colon microbiota in ratten.Vanaf1 okt 2018 → 30 sep 2021Financiering: FWO mandaten
- Modulerende effecten van het dieet en Helicobacter gastritis in de associatie tussen hoge consumptie van rood (bewerkt) vlees en oxidatieve stress. Vanaf1 okt 2016 → 30 sep 2019Financiering: BOF - Andere acties
- Oxidatie en nitrosylatie in het gastro-intestinaal stelsel: invloed van type vlees en antioxidantenVanaf1 sep 2015 → 28 feb 2017Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
Publicaties
1 - 10 van 64
- Meat products in human nutrition and health : about hazards and risks(2024)
Auteurs: Stefaan De Smet, Thomas Van Hecke
- Optimisation and application of a data (pre)processing strategy for large-scale DNA adductomics in exposomics studies(2024)
Auteurs: Pablo Vangeenderhuysen, Marilyn De Graeve, Trancizeo Lipenga, Valerie McCormack, Tess Goessens, Thomas Van Hecke, Liesa Engelen, Giulia Poma, Stefaan De Smet, Sarah De Saeger, et al.
Aantal pagina's: 1 - Alcoholic beverages reduce oxidation during in vitro gastrointestinal digestion of meat and fish, but induce fatty acid ethyl ester formation(2024)
Auteurs: Thomas Van Hecke, Jasper Van Pee, Stefaan De Smet
- The formation of sulfur metabolites during in vitro gastrointestinal digestion of fish, white meat and red meat is affected by the addition of fructo-oligosaccharides(2024)
Auteurs: Núria Elias Masiques, Els Vossen, Jo De Vrieze, Stefaan De Smet, Thomas Van Hecke
Pagina's: 8729 - 8739 - Glucose addition and oven-heating of pork stimulate glycoxidation and protein carbonylation, while reducing lipid oxidation during simulated gastrointestinal digestion(2024)
Auteurs: Xiaona Tian, Els Vossen, Stefaan De Smet, Thomas Van Hecke
- Exploration and optimization of extraction, analysis and data normalization strategies for mass spectrometry-based DNA adductome mapping and modeling(2023)
Auteurs: Marilyn De Graeve, Emma Van de Walle, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet, Lynn Vanhaecke, Lieselot Hemeryck
- Perspectives for DNA adductomics in large-scale exposomics : upscaling sample preparation and preprocessing data(2023)
Auteurs: Lieselot Hemeryck, Marilyn De Graeve, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet, Lynn Vanhaecke
Aantal pagina's: 1 - Upscaling sample preparation, analysis and data preprocessing in DNA adductomics for large-scale exposomics(2023)
Auteurs: Lieselot Hemeryck, Marilyn De Graeve, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet, Liesa Engelen, Roger Peró Gascón, Giulia Poma, Sarah De Saeger, Tim Nawrot, Adrian Covaci, et al.
Aantal pagina's: 1 - Meat lipids, NaCl and carnitine : do they unveil the conundrum of the association between red and processed meat intake and cardiovascular diseases? Invited review(2021)
Auteurs: Josué Delgado, Diana Ansorena, Thomas Van Hecke, Iciar Astiasarán, Stefaan De Smet, Mario Estévez
- The influence of butter and oils on oxidative reactions during in vitro gastrointestinal digestion of meat and fish(2021)
Auteurs: Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet