Onderzoeker
Thomas Van Hecke
- Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf8 dec 2015 → 14 mei 2016 - Vakgroep Dierlijke Productie (Departement)
Lid
Vanaf1 mrt 2012 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 3 of 3 results
- De impact van polyonverzadigde vetzuren, vetoxidatieproducten, haem-Fe en nitrietzout in vlees en vis op oxidatieve stress en de colon microbiota in ratten.Vanaf1 okt 2018 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- Modulerende effecten van het dieet en Helicobacter gastritis in de associatie tussen hoge consumptie van rood (bewerkt) vlees en oxidatieve stress. Vanaf1 okt 2016 → 30 sep 2019Financiering: BOF - Andere acties
- Oxidatie en nitrosylatie in het gastro-intestinaal stelsel: invloed van type vlees en antioxidantenVanaf1 sep 2015 → 28 feb 2017Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
Publicaties
1 - 10 of 52 results
- Meat lipids, NaCl and carnitine : do they unveil the conundrum of the association between red and processed meat intake and cardiovascular diseases? : Invited review(2020)
Auteurs: Josué Delgado, Diana Ansorena, Thomas Van Hecke, Iciar Astiasarán, Stefaan De Smet, Mario Estévez
Aantal pagina's: 1 - Untargeted metabolomics to reveal red versus white meatU+2010associated gut metabolites in a prudent and western dietary context(2020)
Auteurs: Sophie Goethals, Caroline Rombouts, Lieselot Hemeryck, Lieven Van Meulebroek, Thomas Van Hecke, Els Vossen, John Van Camp, Stefaan De Smet, Lynn Vanhaecke
Aantal pagina's: 1 - Background diet influences TMAO concentrations associated with red meat intake without influencing apparent hepatic TMAO-related activity in a porcine model(2020)
Auteurs: Rebekka Thøgersen, Martin Krøyerssing] Rasmussen, Ulrik K. Sundekilde, Sophie Goethals, Thomas Van Hecke, Els Vossen, Stefaan De Smet, Hanne Christine Bertram
Aantal pagina's: 1 - Red and processed meat consumption within two different dietary patterns : effect on the colon microbial community and volatile metabolites in pigs(2020)
Auteurs: Els Vossen, Sophie Goethals, Jo De Vrieze, Nico Boon, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet
Aantal pagina's: 1 - Inulin-fortification of a processed meat product attenuates formation of nitroso compounds in the gut of healthy rats(2020)
Auteurs: Rebekka Thøgersen, Nicola Gray, Gunter Kuhnle, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet, Jette Feveile Young, Ulrik Kræmer Sundekilde, Axel Kornerup Hansen, Hanne Christine Bertram
Aantal pagina's: 1 - Commercial luncheon meat products and their in vitro gastrointestinal digests contain more protein carbonyl compounds but less lipid oxidation products compared to fresh pork(2020)
Auteurs: Sophie Goethals, Thomas Van Hecke, Els Vossen, Lynn Vanhaecke, John Van Camp, Stefaan De Smet
Aantal pagina's: 1 - Chronic diseases associated with meat consumption : epidemiology and mechanisms(2019)Series: ECVPH Food safety assurance
Auteurs: Stefaan De Smet, Thomas Van Hecke, Frans JM Smulders, Ivonne MCM Rietjens, Martin Rose
Pagina's: 341 - 366 - Long-chain n-3 PUFA content and n-6/n-3 PUFA ratio in mammal, poultry, and fish muscles largely explain differential protein and lipid oxidation profiles following in vitro gastrointestinal digestion(2019)
Auteurs: Thomas Van Hecke, Sophie Goethals, Els Vossen, Stefaan De Smet
Aantal pagina's: 1 - Impact of red versus white meat consumption in a prudent or Western dietary pattern on the oxidative status in a pig model(2019)
Auteurs: Sophie Goethals, Els Vossen, Joris Michiels, Lynn Vanhaecke, John Van Camp, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet
Pagina's: 5661 - 5671 - Investigation of diet-related DNA adduct formation by means of DNA adductomics(2019)
Auteurs: Lieselot Hemeryck, Thomas Van Hecke, Caroline Rombouts, Els Vossen, Stefaan De Smet, Lynn Vanhaecke
Pagina's: 118 - 118