< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
David Laureys
- Trefwoorden:Toegepaste biologische wetenschappen
- Disciplines:Humane wetenschappen en de kunsten
Affiliaties
- Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2015 → 31 dec 2015 - Faculteit van de Wetenschappen (Faculteit)
Lid
Vanaf15 sep 2015 → 25 jan 2017 - Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2011 → 31 dec 2015 - Industriële Microbiologie (Onderzoeksgroep)
Lid
Vanaf1 okt 2011 → 31 dec 2014
Publicaties
1 - 10 van 10
- Backslopping Time, Rinsing of the Grains During Backslopping, and Incubation Temperature Influence the Water Kefir Fermentation Process(2022)
Auteurs: David Laureys, Frédéric Leroy, Peter Vandamme, Luc De Vuyst
Pagina's: 1-12 - The type and concentration of inoculum and substrate as well as the presence of oxygen impact the water kefir fermentation process(2021)
Auteurs: David Laureys, Frédéric Leroy, Tom Hauffman, Marc Raes, Maarten Aerts, Peter Vandamme, Luc De Vuyst
Pagina's: 628599 - The Buffer Capacity and Calcium Concentration of Water Influence the Microbial Species Diversity, Grain Growth, and Metabolite Production During Water Kefir Fermentation(2019)
Auteurs: David Laureys, Maarten Aerts, Peter Vandamme, Luc De Vuyst
Pagina's: 2876 - Oxygen and diverse nutrients influence the water kefir fermentation process(2018)
Auteurs: David Laureys, Maarten Aerts, Peter Vandamme, Luc De Vuyst
Pagina's: 351-361 - Investigation of the instability and low water kefir grain growth during an industrial water kefir fermentation process(2017)
Auteurs: David Laureys, Amandine Van Jean, Jean Dumont, Luc De Vuyst
Pagina's: 2811-2819 - The water kefir grain inoculum determines the characteristics of the resulting water kefir fermentation process(2017)
Auteurs: David Laureys, Luc De Vuyst
Pagina's: 719-732 - Microbiële soortdiversiteit, populatiedynamica, substraatconsumptie en metabolietproductie tijdens waterkefirfermentatie(2017)
Auteurs: David Laureys, Luc De Vuyst
- Chapter 3. Acetic acid bacteria in fermented food and beverage ecosystems(2016)
Auteurs: Vasileios Pothakos, Koen Illeghems, David Laureys, Freek Spitaels, P. Vandamme, Luc De Vuyst
Pagina's: 73-99 - Bifidobacterium aquikefiri sp. nov., isolated from water kefir(2016)
Auteurs: David Laureys, Margo Cnockaert, Luc De Vuyst, Peter Vandamme
Pagina's: 1281-1286 - Microbial species diversity, community dynamics, and metabolite kinetics of water kefir fermentation(2014)
Auteurs: David Laureys
Pagina's: 2564-2572