Onderzoeker
Joachim Schouteten
- Trefwoorden:Sensorische analyse, Smaak, Consument, Innovatie, Ondernemerschap
- Disciplines:Voedselchemie en moleculaire gastronomie, Food sensory sciences, Marktonderzoek, Strategisch management, Consumentengedrag, Innovatie, onderzoek en ontwikkeling, technologische verandering, intellectuele eigendomsrechten
Affiliaties
- Raad van Bestuur/Bestuurscollege (Administratieve eenheid)
Lid
Vanaf19 okt 2021 → 31 aug 2023 - Vakgroep Landbouweconomie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Toegepaste biowetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf6 feb 2017 → 31 dec 2017 - Vakgroep Landbouweconomie (Departement)
Lid
Vanaf15 okt 2012 → 24 sep 2017
Projecten
1 - 3 of 3
- Verbeteren van klantgebaseerde innovaties in de agrovoeding: het potentieel van expliciete en impliciete gedragsmetingenVanaf15 nov 2023 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Benutten en verkennen van voedselupcycling voor energiebesparing, duurzaam levensonderhoud en voedselzekerheid in de administratieve regio Cordillera van de FilipijnenVanaf1 sep 2023 → HedenFinanciering: VLIR-UOS Zuidinitiatieven
- Klimaatbestendige weesgewassen voor meer DIVERSITEIT in de landbouwVanaf1 sep 2021 → HedenFinanciering: H2020-EU.3.2.- SOCIETAL CHALLENGES - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
Publicaties
1 - 10 van 40
- The role of social media in driving beliefs, attitudes, and intentions of meat reduction towards plant-based meat behavioral intentions(2024)
Auteurs: Listia Rini, Simoun Rainier Bayudan, Ilona Faber, Joachim Schouteten, Federico J. A. Perez-Cueto, Kai-Brit Bechtold, Xavier Gellynck, Michael Bom Frost, Hans De Steur
- Social media and food consumer behavior : a systematic review(2024)
Auteurs: Listia Rini, Joachim Schouteten, Ilona Faber, Michael Bom Frøst, Federico J A Perez-Cueto, Hans De Steur
- The mediating role of barriers and trust on the intentions to consume plant-based foods in Europe(2024)
Auteurs: Ilona Faber, Listia Rini, Joachim Schouteten, Michael Bom Frost, Hans De Steur, Federico J. A. Perez-Cueto
- Congruency of an eating environment influences product liking : a virtual reality study(2024)
Auteurs: Joachim Schouteten, Arthur Van Severen, Danielle Dull, Hans De Steur, Lukas Danner
- Consumers’ valuation of blockchain-based food traceability : role of consumer ethnocentrism and communication via QR codes(2024)
Auteurs: Di Minh Duc Tran, Hans De Steur, Xavier Gellynck, Andreas Papadakis, Joachim Schouteten
Pagina's: 72 - 93 - Emoji meanings (pleasure-arousal-dominance dimensions) in consumer research : between-country and interpersonal differences(2023)
Auteurs: Joachim Schouteten, Fabien Llobell, Sok L. Chheang, David Jin, Sara R. Jaeger
Pagina's: A106 - A121 - Does award and origin labeling influence consumers' willingness-to-pay beyond sensory cues? An experimental auction on improved Philippine tablea (cocoa liquor)(2023)
Auteurs: Josefina F. Ballesteros, Joachim Schouteten, Angelyn Otilla, Ramona Isabel Ramirez, Xavier Gellynck, Julieta Casaul, Hans De Steur
- Identifying the key success factors of plant-based food brands in Europe(2023)
Auteurs: Listia Rini, Joachim Schouteten, Ilona Faber, Kai-Brit Bechtold, Federico J. A. Perez-Cueto, Xavier Gellynck, Hans De Steur
- Consumers' acceptance toward whole and processed mealworms : a cross-country study in Belgium, China, Italy, Mexico, and the US(2023)
Auteurs: Daylan Amelia Tzompa Sosa, Roberta Moruzzo, Simone Mancini, Joachim Schouteten, Aijun Liu, Jie Li, Giovanni Sogari
- Farmers' acceptance of robotics and unmanned aerial vehicles : a systematic review(2023)
Auteurs: Margo Degieter, Hans De Steur, Di Minh Duc Tran, Xavier Gellynck, Joachim Schouteten
Pagina's: 2159 - 2173