Projecten
(Bio)chemische inzichten in de moeilijk te koken ontwikkeling van rode bonen na veroudering op de oogst: Integratie van een op textuur gebaseerde bonenclassificatie en in situ-analyse KU Leuven
Vandaag worden, zowel in ontwikkelde landen als in ontwikkelingslanden, de voordelen van peulvruchten en daarop gebaseerde levensmiddelen in de menselijke voeding erkend. Bonen (Phaseolus vulgaris L.) zijn wereldwijd het meest geconsumeerde peulvruchtgewas, het zijn relatief vrij goedkope grondstoffen met een hoge voedingswaarde. Het volledige potentieel van gewone bonen kan sterk beperkt worden door een textuur gerelateerd probleem, ...
Within- and among variety variability of root trait responses to N availability in two forage legumes Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Hoe werkt, bij vlinderbloemigen, precies de koolstofverdeling tussen de eerst-gevormde wortels en de scheuten? En welk verband is er tussen de wortelarchitectuur en de vorming van de gegeerde wortelknobbeltjes (nodules voor N fixatie)? Dit zijn fundamentele onderzoeksvragen binnen het project WINLEG, die toch meteen nuttige toepassingen in de gewasveredeling kunnen krijgen. Vlinderbloemige voedergewassen worden vaak ...
Textuur- en (bio)chemische veranderingen tijdens conventionele veroudering en chemische voorbehandelingen van gewone bonen: naar inzicht in de ontwikkeling van het hard-to-cook defect KU Leuven
Weken gevolgd door koken is een conventioneel gebruikte methode om bonen zaden te verwerken voor consumptie. Tijdens het koken is het ‘hard to cook’ (HTC) defect, dat kan ontstaan tijdens opslag van bonen na de oogst onder ongunstige omstandigheden (conventioneel verouderde bonen), een belangrijke factor die de kookkwaliteit van bonen vermindert. Hierdoor wordt het gebruik van bonen belemmerd. Bovendien kan de textuurwijziging van bonen ...
Van begrijpen tot ontwerpen van fysieke barrières voor in vitro zetmeel- en eiwitvertering in peulvruchten KU Leuven
Peulvruchten zijn een belangrijk onderdeel van gezonde voeding omdat ze aanzienlijke hoeveelheden eiwitten, (langzaam verteerbaar) zetmeel, voedingsvezels, mineralen en vitaminen bevatten. Voedingsstoffen zijn ingekapseld door een celwand, die meestal intact blijft bij consumptie van gekookte peulvruchten. Als gevolg daarvan vormen de celwand en de cytoplasmatische matrix fysieke barrières voor de enzymatische vertering van ingekapselde ...
De rol van fosforefficiënte sojavariëteiten in geïntegreerd bodemvruchtbaarheidsbeheer in West-Kenia KU Leuven
BEOORDELING EN VERBETERING VAN DE DIEETRECONTACT VAN MICRONUTRIËNTEN (ZINK, IJZER EN KOPER): EEN PROEF VAN GEMEENSCHAPPELIJKE BONEN (Phaseolus vulgaris L.) IN MAKUENI, KENIA. KU Leuven
Achtergrond: ondervoeding blijft een uitdaging in Kenia, waarbij tekorten aan micronutriënten veel voorkomen. Peulvruchten zijn betaalbare en zeer goede bronnen van eiwitten, vitaminen en mineralen. Hun consumptie blijft laag, mogelijk als gevolg van zorgen over winderigheid, lange kooktijden en attitudes die ze beschouwen als inferieur voedsel. Ze zijn overal verkrijgbaar in Kenia en daarom zou het bevorderen van de consumptie van hun ...
Het plannen van sportcompetities. KU Leuven
Landbouwontwikkeling in Belgisch Congo: L'Institut National pour l'Etude Agronomique du Congo belge Universiteit Gent
Over landbouwontwikkeling in Belgisch Congo is weinig bekend,
vooral in vergelijking met de Franse en Britse kolonies in Afrika Dit
project wil aantonen hoe Belgische koloniaal beleid en discours rond
landbouwontwikkeling gevormd werd en veranderde, door onderzoek
naar de wetenschappelijke parastatale INEAC (Institut National pour
l'Etude du Congo belge, Nationaal Instituut voor
...Evaluation de l'invloed de mycorhizes arbusculaires (AMF) sur la voeding phosphatée et la productie du maïs et des cultures légumiéres dans la région de Lubumbashi, RD Congo. Universiteit Gent
Het abstract voor "Evaluation de l'invloed de mycorhizes arbusculaires (AMF) sur la voeding phosphatée et la productie du maïs et des cultures légumiéres dans la région de Lubumbashi, RD Congo." ontbreekt. Gelieve voor meer informatie de promotor te contacteren.