Projecten
Alliantieonderzoeksgroep: Lichamelijke opvoeding, fysieke activiteit en voeding Universiteit Gent
De onderzoeksgroep zal zich richten op het meten en analyseren van fysieke activiteit en voeding, het bepalen van determinanten van fysieke activiteit en gezonde voeding, de promotie van fysieke activiteit en gezonde voeding en de kwaliteit van de les Lichamelijke Opvoeding
Impact van de voeding en het leefmilieu op de endogene vorming van thyreostatica en het thyroïdmetabolisme bij gedomesticeerde dieren. Universiteit Gent
Thyreostatica, die illegaal toegediend worden aan nutsdieren in het kader van de vetmesterij, zijn verboden in de Europese Unie. Dit tweedledig project beoogt enerzijds de oorsprong van 'natuurlijke' thyreostatica te achterhalen om nieuwe biomarkers te identificeren zodat discriminatie mogelijk wordt. Anderzijds zal de impact van milieucontaminanten op het thyroïdmetabolisme bij gedomesticeerde dieren met behulp van geavanceerde analytische ...
Samenvoeging van onderzoeksactiviteiten voor het grensverleggend onderzoek op het gebied van voeding, voeding en milieu-omics Universiteit Gent
Het doel van FoodEnTwin is om een netwerksamenwerking tot stand te brengen tussen de Universiteit van Belgrado - Faculteit van Chemistry (UBFC) en het Centre of Research Excellence for Molecular Food Sciences (CoE MFS) en vier high gerenommeerde instituten uit Zweden, Oostenrijk en België bieden een unieke kans voor UBFC en haar partners om hun wetenschappelijke excellentie en zichtbaarheid, technologische innovatiecapaciteit te vergroten ...
Mycotoxines in vegetarische proteïnerijke voeding en in vezelrijke voeding - MYCOPROF Universiteit Gent
Mycotoxinen zijn secundaire schimmelmetabolieten die toxisch zijn voor mens en dier. Nu er binnen de voedingsindustrie verschillende transities worden waargenomen, blijft het hoogstnoodzakelijk mycotoxinegehaltes te monitoren. De belangrijkste onderzoeksvraag van het MYCOPROF projectvoorstel is ‘hoe deze transities de mycotoxineblootstelling binnen de Belgische populatie beïnvloeden’. Als eerste is er een stijgende consumptie van ...
Voeding en plattelandsontwikkeling - hoofdonderwerp: menselijke voeding Universiteit Gent
Master of Science in Voeding en Plattelandsontwikkeling, hoofdvak Humane Voeding Universiteit Gent
Food Care: Kwaliteitsvolle voeding voor kwetsbare doelgroepen AP Hogeschool Antwerpen
De neuro-endocriene controle van reproductie en voeding bij Octopus vulgaris KU Leuven
De octopus staat bekend om zijn complexe gedrag en cognitieve vermogen, dat het meest ontwikkeld is van alle ongewervelde dieren: hij vertoont probleemoplossende vaardigheden zoals het openen van potten en leergedrag na herhaalde pogingen (Fiorito et al., 1990). Bovendien zijn onlangs de genomen van drie octopussen gesequenced: Octopus bimaculoides (Albertin et al., 2016), Octopus minor (Kim et al., 2018), en Octopus vulgaris (Zarrella et ...
Draadloze voeding voor implanteerbare apparaatnetwerken KU Leuven
De miniaturisatie van elektronische systemen heeft het mogelijk gemaakt om geïmplanteerde apparaten van mm-formaat te realiseren voor allerlei toepassingen, variërend van het detecteren van relevante biologische parameters tot medicijnafgifte en zenuwstimulatie. Al deze systemen hebben echter een voedingsbron nodig en de batterijen zijn normaal gesproken te groot of moeten periodiek worden opgeladen / vervangen. Gezien de beperkte en ...