Onderzoeker
Katleen Raes
- Trefwoorden:fermentatie, nevenstromen, voeding, bioactieve componenten
- Disciplines:Voedselgisting, Industriële moleculair engineering van nucleïnezuren en eiwitten, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd, Diagnostiek van industriële biotechnologie, Industriële microbiologie, Fermentatie, Algen biotechnologie, Voedseltechnologie, Industriële biotechnologie niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Industriële biologische wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 dec 2017 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2010 → 30 sep 2013 - Vakgroep Dierlijke Productie (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2004 → 30 sep 2007
Projecten
1 - 10 of 25 results
- BlueCC: Commerciële exploitatie van collageen en chitine uit mariene bronnenVanaf1 jan 2020 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- Wat is het belang van ijzercontaminatie vanuit nutritioneel oogpunt? Tef en tarwe als modelmatrixVanaf1 jan 2020 → HedenFinanciering: BOF - postdoctorale mandaten
- Efficiënte scheiding van macromoleculen uit biomassa door een combinatie van eenheidsoperaties gebaseerd op inzichten van de structurele organisatieVanaf1 nov 2019 → HedenFinanciering: VLAIO - VIL - cSBO
- Ontrafelen van de microbiota in tef injera en impact ervanop de kwaliteit en houdbaarheid van injeraVanaf1 okt 2019 → HedenFinanciering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- Ontwikkeling van een nieuw gefermenteerd levensmiddel op basis van het ondergewaardeerde Zamnè: nutritionele en gezondheidseigenschappenVanaf1 okt 2018 → HedenFinanciering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- Starch4feed: Valorisatie van nevenstromen van de consumptie-aardappelverwerking in mengvoedersVanaf1 sep 2018 → 30 nov 2020Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Valorisatie van fenolverbindingen uit bijproducten van planten als natuurlijke conserveermiddelen voor het bewaren en verwerken van fruitVanaf1 jan 2018 → HedenFinanciering: VLIR-UOS TEAM
- Waardecreatie bij de fruitverwerking om de nutritionele waarde te verbeteren en het inkomen bij kleinschalige landbouwers in Uganda te verhogenVanaf1 okt 2017 → HedenFinanciering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- ALTERBAKE: Toepassingsmogelijkheden van alternatieve granen in de ontwikkeling van innovatieve bakkerijproductenVanaf1 okt 2017 → 31 okt 2019Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Processing van pseudogranen: nutritionele en technologische implicatiesVanaf1 okt 2017 → HedenFinanciering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
Publicaties
1 - 10 of 136 results
- Impact of tempering process on yield and composition of quinoa flour(2021)
Auteurs: Phara De Bock, Filip Van Bockstaele, Katleen Raes, Pieter Vermeir, Paul Van der Meeren, Mia Eeckhout
Aantal pagina's: 1 - Genetic parameter estimates for plasma oxidative status traits in slaughter pigs(2020)
Auteurs: Martin Ntawubizi, Katleen Raes, Stefaan De Smet
Aantal pagina's: 1 - Evaluation of antimicrobial activity of rambutan (Nephelium lappaceum L.) peel extracts(2020)
Auteurs: Phuong Nguyen Nhat Minh, Thien Trung Le, John Van Camp, Katleen Raes
Aantal pagina's: 1 - Selection of extraction conditions of phenolic compounds from rambutan (Nephelium lappaceum L.) peel(2020)
Auteurs: Phuong Nguyen Nhat Minh, Trien Trung Le, Minh Quan Dang, John Van Camp, Katleen Raes
Pagina's: 222 - 229 - Impact of raw ham quality and tumbling time on the technological properties of polyphosphate-free cooked ham(2020)
Auteurs: Liselot Steen, Ellen Neyrinck, Eveline De Mey, Annatachja De Grande, Danny Telleir, Katleen Raes, Hubert Paelinck, Ilse Fraeye
Aantal pagina's: 1 - The potential of anthocyanins from blueberries as a natural dye for cotton : a combined experimental and theoretical study(2020)
Auteurs: Kim Phan, Elias Van Den Broeck, Veronique Van Speybroeck, Karen De Clerck, Katleen Raes, Steven De Meester
Aantal pagina's: 1 - Identification of key sensory attributes of Sambal-Terasi, impact of different type of Terasi, chemical characteristics and salt addition(2020)
Auteurs: Mery Damanik Ambarita, Katleen Raes, Bruno De Meulenaer
Pagina's: 561 - 571 - Effects of pH and heat treatment on the stability of U+03B3U+2010aminobutyric acid (GABA) in germinated soymilk(2020)
Auteurs: Katleen Raes, Phuong Hong Le, Thien Trung Le
Aantal pagina's: 1 - Implementation of HPLC analysis of U+03B3-aminobutyric acid (GABA) in fermented food matrices(2020)
Auteurs: Phuong Hong Le, Liesa Verscheure, Thien Trung Le, Yannick Verheust, Katleen Raes
Pagina's: 1190 - 1201 - Dietary fiber concentrates recovered from agro-industrial by-products : functional properties and application as physical carriers for probiotics(2020)
Auteurs: Caian He, Imca Sampers, Katleen Raes
Aantal pagina's: 1