Onderzoeker
Els Van Coillie
- Disciplines:Voedselmicrobiologie
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Voedselveiligheid (Afdeling)
Lid
Vanaf1 jun 2001 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 10 of 15
- Dynamiek van Hepatitis E virus infecties in Belgische varkensbedrijvenVanaf1 jan 2020 → Heden
- Patuline in appelproducten: opheldering van de biosyntheseweg en ontwikkeling van preventieve maatregelenVanaf1 mrt 2017 → 31 aug 2018
- Ontwikkeling en toepassing van een snelle methode voor de kwantificatie van de thermoresistente, bacteriële, proteolytische activiteit in rauwe melkVanaf1 mei 2016 → 28 feb 2018
- Biocidegebruik op varkens- en pluimveebedrijven en relatie tot de antimicrobiële resistentieproblematiekVanaf1 jan 2015 → 31 mrt 2018
- Onderzoek dat een bijdrage levert tot de kwantificering van het risico voor de mens van antimicrobiële resistentieoverdracht via de commensale microbiota aanwezig op levensmiddelenVanaf1 jul 2014 → 31 mrt 2018
- Voedselveiligheidsrisico's van zaden en productieprocessen van gekiemde zadenVanaf1 mei 2014 → 31 aug 2018
- Diepduiken in de genomische diversiteit van (meta)populatiesVanaf1 okt 2013 → 31 aug 2019
- Antimicrobiële resistentie - Impact van kruisbesmetting van diervoeders met antimicrobiële middelen op de resistentieontwikkelingVanaf1 jan 2013 → 28 feb 2017
- Optimalisatie van de reiniging en ontsmetting van stallenVanaf1 sep 2012 → 31 aug 2015
- Identificatie en risicokarakterisatie van schimmels in fruit en zoetwarenVanaf1 apr 2012 → 30 sep 2015
Publicaties
1 - 10 van 145
- Cultured meat and challenges ahead: A review on nutritional, technofunctional and sensorial properties, safety and legislation(2023)
Auteurs: Keshia Broucke, Els Van Pamel, Els Van Coillie, Lieve Herman, Geert Van Royen
- Application of LC-HRMS identified marker peptides in an LC-MS/MS method for detection and quantification of heat-resistant proteolytic activity in raw milk(2021)
Auteurs: Marijke Verhegghe, Jan De Block, Marc Heyndrickx, Els Van Coillie, Christof Van Poucke, Barbara Duquenne
Pagina's: 286-296 - Eindverslag: Studieproject “Houdbaarheid van gehakt vlees en vleesbereidingen op basis van gehakt vlees in de sector BtoC”(2021)
Auteurs: Els Van Coillie, Geert Van Royen, Eline Dumoleijn, Koen De Reu
- Parkinson's disease patients' short chain fatty acids production capacity after in vitro fecal fiber fermentation(2021)
Auteurs: Florence Baert, C Matthys, Jarissa Maselyne, Christof Van Poucke, Els Van Coillie, B Bergmans, Geertrui Vlaemynck
- Transfer of Antibiotic Resistance Plasmid from Commensal E. coli Towards Human Intestinal Microbiota in the M-SHIME: Effect of E. coli dosis, Human Individual and Antibiotic Use(2021)
Auteurs: Ellen Lambrecht, Els Van Coillie, Nico Boon, Marc Heyndrickx, Tom Van de Wiele
- Determination of the growth potential of Listeria monocytogenes in various types of Belgian artisanal cheeses by challenge tests(2020)
Auteurs: Amaury Gérard, Soundous El-Hajjaji, Els Van Coillie, Azeddine Bentaïb, Georges Daube, Marianne Sindic
Pagina's: 103582 - Effect of ascorbic acid, oxygen and storage duration on patulin in cloudy apple juice produced on a semi-industrial scale(2020)
Auteurs: Christelle El Hajj Assaf, Nikki De Clercq, Estelle De Paepe, Geertrui Vlaemynck, Els Van Coillie, Els Van Pamel
Pagina's: 487 - 497 - Longitudinal screening of antibiotic residues, antibiotic resistance genes and zoonotic bacteria in soils fertilized with pig manure(2020)
Auteurs: Tina Van den Meersche, Geertrui Rasschaert, Thijs Vanden Nest, Freddy Haesebrouck, Lieve Herman, Els Van Coillie, Stephanie Van Weyenberg, Els Daeseleire, Marc Heyndrickx
Pagina's: 28016-28029 - Repeated disinfectant use in broiler houses and pig nursery units does not affect disinfectant and antibiotic susceptibility in Escherichia coli field isolates(2020)
Auteurs: Helder Maertens, Els Van Coillie, Sam Millet, Stephanie Van Weyenberg, N Sleeckx, E Meyer, J Zoons, J Dewulf, Koen De Reu
- Effect of subinhibitory exposure to quaternary ammonium compounds on the ciprofloxacin susceptibility of Escherichia coli strains in animal husbandry(2020)
Auteurs: Helder Maertens, K. Demeyere, Koen De Reu, Jeroen Dewulf, Donna Vanhauteghem, Els Van Coillie, Evelyne Meyer