< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Leili Esrafili Dizaji

  • Onderzoeksexpertise:Met meer dan 8 jaar ervaring op het gebied van gefunctionaliseerde metaal-organische raamwerken (MOF's), ligt mijn expertise in het synthetiseren van MOF's en het onderzoeken van hun toepassingen in katalyse, sensoren en adsorptie. Momenteel, als FWO-postdoc, ligt mijn studie in het boeiende domein van het synthetiseren van MOF's die waterstofbruggen doneren en hun potentieel als organokatalysatoren onderzoeken. Gedurende mijn hele carrière heb ik vaardigheden ontwikkeld in zowel organische als anorganische synthesemethoden, waardoor ik MOF's kan ontwerpen met aangepaste eigenschappen die geschikt zijn voor specifieke katalytische doeleinden. Mijn kennis strekt zich uit tot verschillende karakteriseringstechnieken, waaronder kristallografie, TGA, röntgendiffractie (XRD), NMR en andere hulpmiddelen. Deze technieken stellen me in staat om inzicht te krijgen in de structurele en functionele aspecten van de gesynthetiseerde materialen, waardoor ik mijn begrip van hun katalytische gedrag en mechanismen vergroot. Als toegewijd onderzoeker ben ik gepassioneerd door het bestuderen van de rol en mechanismen van organokatalysatoren die zijn geïmmobiliseerd op MOF-oppervlakken.
  • Trefwoorden:ORGANISCHE SYNTHESE, KATALYSE, COORDINATIECHEMIE, FUNCTIONEEL SUPRAMOLECULAIR SYSTEEM, Scheikunde
  • Disciplines:Heterogene katalyse, Materiaalsynthese, Coördinatiechemie, Supramoleculaire chemie, Anorganische groene chemie, Organische groene chemie
  • Onderzoekstechnieken:Literatuuronderzoek, experimenteel ontwerp, synthese met meerdere componenten, karakterisatiemethoden (bijv. Kristallografie, PXRD, TGA, NMR, FTIR) en chromatografiemethoden voor het testen van katalysatoren.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:farmaceutische bedrijven en onderzoekers op het gebied van organokatalyse.