< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Jonas De Roos
- Trefwoorden:Toegepaste biologische wetenschappen
Affiliaties
- Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 sep 2020 → 31 aug 2021 - Faculteit van de Wetenschappen (Faculteit)
Lid
Vanaf20 aug 2015 → 23 nov 2018 - Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 31 aug 2021 - IndustriĆ«le Microbiologie (Onderzoeksgroep)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 30 sep 2015 - Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 19 mei 2015 - Faculteit van de Wetenschappen (Faculteit)
Lid
Vanaf14 sep 2012 → 12 sep 2014
Publicaties
1 - 9 van 9
- New insights into the role of key microorganisms and wooden barrels during lambic beer fermentation and maturation(2023)
Auteurs: Louise Vermote, Jonas De Roos, Margo Cnockaert, Peter Vandamme, Stefan Weckx, Luc De Vuyst
Pagina's: 1-17 - Technological and Environmental Features Determine the Uniqueness of the Lambic Beer Microbiota and Production Process(2021)
Auteurs: Dries Bongaerts, Jonas De Roos, Luc De Vuyst
- Temporal Shotgun Metagenomics Revealed the Potential Metabolic Capabilities of Specific Microorganisms During Lambic Beer Production(2020)
Auteurs: Jonas De Roos, Marko Verce, Stefan Weckx, Luc De Vuyst
Pagina's: 1692 - Microbial acidification, alcoholization, and aroma production during spontaneous lambic beer production(2019)
Auteurs: Jonas De Roos, Luc De Vuyst
Pagina's: 25-38 - The interior surfaces of wooden barrels are an additional microbial inoculation source for lambic beer production.(2019)
Auteurs: Jonas De Roos, David Van der Veken, Luc De Vuyst
- Wort Substrate Consumption and Metabolite Production During Lambic Beer Fermentation and Maturation Explain the Successive Growth of Specific Bacterial and Yeast Species(2018)
Auteurs: Jonas De Roos, P. Vandamme, Luc De Vuyst
Pagina's: 2763 - Temporal and Spatial Distribution of the Acetic Acid Bacterium Communities throughout the Wooden Casks Used for the Fermentation and Maturation of Lambic Beer Underlines Their Functional Role(2018)
Auteurs: Jonas De Roos, Marko Verce, Maridi Aerts, Peter Vandamme, Luc De Vuyst
- Acetic acid bacteria in fermented foods and beverages(2018)
Auteurs: Jonas De Roos, Luc De Vuyst
Pagina's: 115-119 - Functionele rol van micro-organismen en houten vaten in lambiekbierproductie(2018)
Auteurs: Jonas De Roos, Luc De Vuyst