Onderzoeker
Biniam Tamiru Kebede
- Disciplines:Microbiologie, Systeembiologie, Laboratoriumgeneeskunde, Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 20 jan 2017 - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 sep 2011 → 20 jan 2017
Projecten
1 - 4 of 4
- Formulering en processing van een clean label appel gebaseerd sap: De integratie van hogedruk gebaseerde technologieën en het gebruik van natuurlijke ingrediëntenVanaf22 jan 2016 → 20 mrt 2018Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Fundamenteel en mechanistisch inzicht in bruinkleuring tijdens processing en bewaring van fruit-gebaseerde levensmiddelen: een geïntegreerde fingerprinting en kinetica benadering.Vanaf1 okt 2015 → 21 jan 2017Financiering: FWO mandaten
- Inzicht in niet-enzymatische bruinkleuring van shelf-stable sinaasappelsap tijdens bewaringVanaf21 sep 2015 → 15 jun 2020Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Combineren van niet-doelgerichte, doelgerichte en sensorische data voor de studie van kwaliteitsveranderingen van levensmiddelen tijdens bewaring. Een case study met shelf-stable aardbeiensapVanaf1 okt 2014 → 17 dec 2018Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 34
- Shelf-life dating of shelf-stable strawberry juice based on survival analysis of consumer acceptance information.(2018)
Auteurs: Carolien Buvé, Biniam Tamiru Kebede, Roel Braekers, Marc Hendrickx, Ann Van Loey, Tara Grauwet
Pagina's: 3437 - 3445 - Kinetics of colour changes in pasteurised strawberry juice during storage(2018)
Auteurs: Carolien Buvé, Biniam Tamiru Kebede, Tran Thuy Huong Pham, Marc Hendrickx, Tara Grauwet, Ann Van Loey
Pagina's: 42 - 51 - Quality change during high pressure processing and thermal processing of cloudy apple juice (vol 75, pg 85, 2017)(2017)
Auteurs: Junjie Yi, Biniam Tamiru Kebede, Ngoc Hai Dang Doan, Carolien Buvé, Tara Grauwet, Ann Van Loey, Xiaosong Hu, Marc Hendrickx
Pagina's: 471 - 471 - Carotenoid stability and lipid oxidation during storage of low-fat carrot and tomato based systems(2017)
Auteurs: Agnese Panozzo, Biniam Tamiru Kebede, Ann Van Loey, Marc Hendrickx
Pagina's: 470 - 478 - Membrane fatty acid composition as a determinant of Listeria monocytogenes sensitivity to trans-cinnamaldehyde(2017)
Auteurs: Gil Rogiers, Biniam Tamiru Kebede, Ann Van Loey, Chris Michiels
Pagina's: 536 - 546 - Kinetics of Strecker aldehyde formation during thermal and high pressure high temperature processing of carrot puree(2017)
Auteurs: Biniam Tamiru Kebede, Tara Grauwet, Tewodros Andargie Zewdie, Stijn Palmers, Marc Hendrickx, Ann Van Loey
Pagina's: 88 - 93 - Quality change during high pressure processing and thermal processing of cloudy apple juice(2017)
Auteurs: Junjie Yi, Biniam Tamiru Kebede, Carolien Buvé, Tara Grauwet, Ann Van Loey, Marc Hendrickx
Pagina's: 85 - 92 - Comparing the impact of high pressure processing and thermal processing on quality of ‘Hayward’ and ‘Jintao’ kiwifruit purée: untargeted headspace fingerprinting and targeted approaches(2016)
Auteurs: Junjie Yi, Biniam Tamiru Kebede, Tara Grauwet, Ann Van Loey, Marc Hendrickx
Pagina's: 2059 - 2069 - A multivariate approach into physicochemical, biochemical and aromatic quality changes of purée based on Hayward kiwifruit during the final phase of ripening(2016)
Auteurs: Junjie Yi, Biniam Tamiru Kebede, Tara Grauwet, Ann Van Loey, Marc Hendrickx
Pagina's: 206 - 216 - Effect of oxygen availability and pH on the furan concentration formed during thermal preservation of plant-based foods(2016)
Auteurs: Stijn Palmers, Tara Grauwet, Thomas Verhaeghe, Biniam Tamiru Kebede, Marc Hendrickx, Ann Van Loey
Pagina's: 612 - 622