< Terug naar vorige pagina

Project

Ontwikkeling van een mechanistisch in silico model om lipidevertering te voorspellen, beïnvloed door de samenstelling van levensmiddelen

Dit postdoctoraal project heeft als doel om een mechanismen-gebaseerd multirespons model te ontwikkelen om de tijdsafhankelijkheid van meerdere vetdigestieproducten te beschrijven in functie van de digestietijd. Om de robuustheid van dit model te evalueren, moeten de voorgestelde mechanismen gevalideerd worden voor verschillende data sets van lipidenvertering. Deze multirespons modellering zal ons kwantitatieve bevestiging geven over de validiteit van het voorgestelde reactiemechanisme evenals informatie over de snelheidsbeperkende stap in de lipolysereactie (i.e. primaire modellering). De tweede doelstelling van het huidige project is om de voorgestelde verteringsprocedure van Minekus et al. (2014) aan te passen en te gebruiken om het effect van verschillende (micro)structurele kenmerken van geëmulgeerde lipiden op de reactiekinetiek van de lipolyse te evalueren. Uiteindelijk kunnen deze gegevens ook worden gebruikt als input voor secundaire modellering, die het effect zou beschrijven van structuureigenschappen van emulsies op de kinetische parameters van de lipolyse.

Datum:1 jan 2019  →  Heden
Trefwoorden:silico model
Disciplines:Levensmiddelenchemie, Voedseltechnologie