< Terug naar vorige pagina

Project

Het verbeteren van het mondgevoel in alcoholvrije, laag alcoholische en light bieren door middel van koolhydraattechnologie

Niet-alcoholische, laag-alcoholische en caloriearme bieren krijgen tegenwoordig steeds meer belangstelling van het grote publiek. Deze trend wordt aangedreven door de zoektocht van jongere generaties naar gezondere alternatieven voor gewoon bier. Ondanks de inspanningen van verschillende brouwerijen, worden bieren waarvan de hoeveelheid alcohol of restsuikers wordt verminderd, beschouwd als 'waterig' of ‘weinig volmondig'. Dit project heeft als doel wetenschappelijk inzicht en precieze oplossingen te bieden voor het verbeteren van het mondgevoel van bieren door middel van koolhydraattechnologie.

Het gehalte, de structuur en de grootte van graankoolhydraten wordt onderzocht en gekoppeld aan hun natuurlijke vermogen om nanopartikels te vormen. Van gerst tot bier, zal het brouwproces worden onderzocht op een koolhydraatniveau, met betrekking tot hun grootte en structuur. De bierfiltratiestap zal nauwgezet bestudeerd worden om procesaanpassingen te kunnen formuleren. De gegenereerde inzichten zullen toelaten om het productieproces van niet-alcoholische, laag-alcoholische en caloriearme bieren te sturen naar een verbeterd mondgevoel en geven Belgische brouwerijen een voorsprong in deze groeiende markt.

 

Datum:6 aug 2019 →  Heden
Trefwoorden:Food Science, Sensory Science, Carbohydrate Technology, Brewing and Malting Technology, Non-alcoholic and Light Beers
Disciplines:Food sensory sciences, Voedseltechnologie
Project type:PhD project