< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Muhammad Adeel

  • Onderzoeksexpertise:Hallo collega's! Mijn naam is Dr. Muhammad Adeel, ik ben 31 jaar oud en ik kom uit Pakistan. Ik heb mijn master in fysische chemie gedaan aan de Quaid-I-Azam University Islamabad, Pakistan in 2016. Mijn masteronderzoek heeft betrekking op de synthese van quasi vastestofelektrolyt op polymeerbasis voor zonnecellen. Na mijn master ben ik voor een korte periode de industrie ingegaan en werk ik als chemicus voor nieuwe productontwikkeling bij Nippon's Paint Pakistan. Vervolgens heb ik mijn doctoraat op het gebied van polymeerchemie en polymeerfysica gedaan aan de Shanghai Jiao Tong University, Shanghai, China bij Prof. Zheng Sixun in 2020. Tijdens mijn doctoraat was mijn belangrijkste focus het bestuderen van de nanogestructureerde thermosets met blokcopolymeer en koolstof Nanobuisjes. Ik werk ook aan vormgeheugen en zelfherstellende polymeren, nanocomposieten en micellisatie van blokcopolymeren in sommige selectieve oplosmiddelen. In mei 2021 ben ik begonnen als postdoc onderzoeker in het iPRACS team, bij Prof. Pieter Billen. Mijn belangrijkste focus zal liggen op het recyclen van plastic en het ontwikkelen van coatingmaterialen van gerecyclede materialen voor kruimelrubber of andere toepassingen. Ik heb een grote passie voor onderzoek, het begeleiden/coachen van mensen en een enorm verlangen om nieuwe projecten op te zetten. Buiten het lab heb ik ook wat buitenschoolse activiteiten, zoals badminton en hardlopen.
  • Trefwoorden:POLYMEERCHEMIE, Scheikunde
  • Disciplines:Chemische karakterisering van materialen, Polymeerverwerking, Polymeerrecycling, Polymeren en kunststoffen
  • Onderzoekstechnieken:Ik heb expertise in NMR, GPC, FTIR, DSC, DLS, AFM, DMTA, TENSILE TESTER, HYDROBICITEIT METEN DOOR CONTACTHOEK EN FLOURESCENCE SPECTROSCOPIE.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:1. Rubber- en bandenindustrie 2. Coatingsindustrie 3. Polymeerrecycling