Projecten
Intensief trainingsprogramma in Food Safety - ITP Food Safety Universiteit Gent
In het ITP Food Safety worden alle aspecten behandeld met betreking tot voedselveiligheid (microbiologische, chemische (waaronder ook de allergenen en GGO's), fysische gevaren) belicht en hun beheersing in de agro-voedselketen via nationale en internationale wetgeving, Codexn het implementeren van kwaliteitszorgsystemen zoals Pre Requisite Programs, HACCP en commercieel vereiste systemen. Ook risicoanalyse, als basis voor het nemen van van ...
Assessing how food systems can guarantee the right to adequate food for vulnerable groups: the case of street children Universiteit Gent
Coordination of Multisectoral Action for Health in Uganda: Mechanisms, Actor Experiences, Motivations and Implications for Policy and Practice Instituut voor Tropische Geneeskunde
Rethink Energy 4 FoodĀ Flanders' FOOD
ERA-Net Cofund: sustainable food production and consumption Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
In het ERA-Net Cofund SUSFOOD2 engageren 29 partners, waaronder ILVO, zich om een gemeenschappelijke Strategische Onderzoeksagenda (SRA) omtrent duurzame voedingsproductie en -consumptie te definiƫren, te ontwikkelen en te implementeren. Via open transnationale oproepen voor onderzoek en netwerking worden collectieve onderzoeksvragen en hiaten aangepakt.
...
(Meta)genomic analyses of functional starter cultures for a technologic valorisation in the food industry Vrije Universiteit Brussel
PETSECT: eetbare insecten als nieuwe eiwitbron voor pet food VIVES
Coƶrdinatie en samenwerking tussen de referentie collecties van plantaardige ziekten en plagen voor EU Plant Health Policy Universiteit Gent
Q-Collect coƶrdinatie en samenwerking tussen de referentie-collecties van planten ziekten en plagen voor EU-Plant Health Policy EC FP7-KBBE-2013-7-single-stage GA 612.712 Prof. Paul De Vos