< Terug naar vorige pagina

Project

Stressafhankelijke psychische stoornissen: een moleculaire and structurele basis

Ons doel is on de cellulaire en moleculaire mechanismen waarbij CRF neuronale activiteit reguleert in cerebellum en hippocampus. Om inbegrip te krijgen in de context van angst en coping met stress proberen we een geïntegreerd zich te krijgen op CRF-gemedieerde controle van relevante hersen gebieden en de connectie tussen de verschillende hersen gebieden.
In speciifieke hersengebieden, CRF signaling kan verschillende invloeden uitoefenen op verschillende cell soorten (neuronal subtypes, astrocyten en microglia) an kunnen op hun beurt context-gerelateede verandereningen uitoefenen op elementen als synaptische transmissie. Dit kan resulteren in het fine-tunen van neuronale activiteit en netwerk connectiviteit. Dit onderzoek kan de een positieve invloed hebben op translationele routes waarbij CRF signaling een rol speelt in de stress reactie in de hersenen. Dit kan het inzicht verhogen in het begrijpen van de kritische mechanismen waarbij stress-gebonden spine morphologische veranderingen kan leiden tot verlies van connectiviteit en functie.

Datum:1 jan 2017 →  31 aug 2021
Trefwoorden:Neuroscience, Stress
Disciplines:Genetica, Systeembiologie, Moleculaire en celbiologie, Medische beeldvorming en therapie, Andere paramedische wetenschappen
Project type:PhD project