< Terug naar vorige pagina

Project

Regulatie van het centraal metabolisme van peer tijdens hypoxia

Hardfruit (appel en peer), wordt jaarrond bewaard onder lage zuurstof condities. Hierbij wordt de vrucht tot het uiterste gedreven, doordat het metabolisme zoveel mogelijk wordt afgeremd om de bewaarbaarheid zoveel mogelijk te verlengen zonder echter te vervallen in een stresssituatie die zou leiden tot bewaargebreken. Deze laatste worden veroorzaakt door een verstoorde energiehuishouding waardoor, bij gebrek aan voldoende energie, geen onderhoud gepleegd kan worden. Dit leidt via celdood tot bewaargebreken met grote economische verliezen tot gevolg. Dit project richt zich op het samenspel tussen het ademhalingsmetabolisme en gastransport in relatie tot lagezuurstofstress tijdens bewaring van peer. Speciale aandacht zal gaan naar hoe peer in staat is zich flexibel aan te passen aan de opgelegde zuurstofstress. Hiertoe zal een multidisciplinaire aanpak wo rden aangewend.

Datum:1 okt 2016 →  30 sep 2022
Trefwoorden:centraal metabolisme, hypoxie, experimenteel proefontwerp, biofotonica
Disciplines:Plantenbiologie, Productie van landbouwgewassen, Tuinbouwproductie, Toegepaste wiskunde, Statistische en numerieke methoden, Landbouw, land- en landbouwbedrijfsbeheer, Biotechnologie voor landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen, Visserij