< Terug naar vorige pagina

Project

Opimalisatie van synthetische biologie circuits en cel herprogrammering aan de hand van een hoge doorvoer microfluidica platform (3G042918)

Studie van de biologie evolueert steeds meer naar de analyse van de individuele cel, ook in de context van weefsels en organen. Zowel de analyse als het manipuleren van individuele cellen vertegenwoordigen de laatste uitdagingen in de biologie. Robuuste technologie voor het onderzoek van de code (het genoom) en de boodschappers (het transcriptoom) is ondertussen beschikbaar voor individuele cellen, maar de analyse van de eiwitten (het proteoom) blijft nog ver achterwege.
In dit project zullen we aan de hand van genome engineering kwantificeerbare eiwitankers introduceren die we daaropvolgend zullen ‘tellen’ aan de hand van geavanceerde microfluidica systemen. Deze technologie zullen we gebruiken om biologische ‘schakels’ in de individuele cel te onderzoeken en te manipuleren. Dit zal ons dan toelaten om het celtype te wijzigen waardoor we celsystemen kunnen ontwikkelen voor therapeutische toepassingen, bijvoorbeeld voor aandoeningen gerelateerd aan het immuunsysteem.

Datum:1 jan 2018  →  Heden
Trefwoorden:eiwitkwantificatie, synthetische biologie, microfluidica
Disciplines:Process engineering, Algemene chemische en biochemische ingenieurswetenschappen, Medische biochemie en metabolisme, Chemisch productontwerp en formulering, Scheidings- en membraantechnologie, Transportfenomenen, Andere (bio)chemische ingenieurswetenschappen, Morfologische wetenschappen, Systeembiologie, Andere biologische wetenschappen, Katalytische reactietechnieken, Biochemie en metabolisme