< Terug naar vorige pagina

Project

Intelligente Advanced Anomalie Detectie bij de opslag en transport in de voedingsketen. (iSTORAGE4SME) (iSTORAGE4SME)

Het algemeen doel is de Vlaamse kmo bewust te maken van het potentieel en een fundament te bieden van de combinatie van Internet-of-Things en indoor positioning services-metingen (eventueel met 5G-communicatie) gekoppeld aan op artificiële intelligentie gebaseerde methodes voor anomaliedetectie en gerapporteerd via klantvriendelijke augmented reality interface(s) bij metingen in opslagruimtes in de breedste zin. De end-to-end oplossingen worden ‘iSTorage’ genoemd: intelligente inzet van deze vernieuwende technologieën ter bevordering van de kwaliteit van het bewaartraject van goederen.

De doelgroep bestaat uit Vlaamse IT- en elektronica-integratoren en kmo’s die opslag en/of transport van goederen als werkterrein hebben. De prioritaire groep hierbinnen zijn de bedrijven die deze methoden in en rond de voedingsketen uitvoeren.

Datum:1 feb 2021 →  31 jan 2023
Trefwoorden:AI, IOT, 5G, IPS, AGROFOOD, AR
Disciplines:Andere computer ingenieurswetenschappen, informatietechnologie en mathematische ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd
Resultaten:

Drie beslissingsmatrices werden opgemaakt, een voor de keuze IoT materiaal, een tweede voor de keuze van een tool om de ruwe data te visualiseren en een derde voor de indoor positioning systemen. Deze matrices werden gepresenteerd tijdens de slotmeeting op 20/01/2023 (Y.5) en werden beschikbaar gesteld op de website (https://istorage4sme.securityandprivacy.be/) (Y.4). Er werd ook een publicatie “Indoor Positioning Systems: Vergelijkende studie van methoden voor efficiënt stockbeheer in de agro-food sector” geschreven (Y.2 en Y.4) gepubliceerd op de istorage4SME website (https://istorage4sme.securityandprivacy.be/). 

 

Drie demonstrators werden opgesteld. De eerste demonstrator ‘Toepassing IoT voor temperatuur monitoring tijdens opslag van Witloofwortelen en aardappelen in kisten” werd getoond tijdens de slotmeeting op 20/01/2023 (Y.5) en uitgeschreven op de website (Y.4) (https://istorage4sme.securityandprivacy.be/demonstrators). Hierover werd ook een webinar (Y.5) opgemaakt “iStorage4SME_IoT_Sensoren, gepubliceerd op de iSTorage4SME website (Y.4) (https://istorage4sme.securityandprivacy.be/webinars). De gebruikte basiskennis, haalbaarheidsstudie (X.1), Experimenteel gevalideerde kennis (X.2) en prototypes (X.3) die leidden tot deze demonstrator werden opgenomen in de kennisdatabank op de iStorage4SME website (https://istorage4sme.securityandprivacy.be/knowledgebase) 

De tweede demonstrator ‘low code Artificiële intelligentie (AI) toepassingen met AI builder en Microsoft power apps in microsoft 365’ werd getoond tijdens de slotmeeting op 20/01/2023 (Y.5) en uitgeschreven op de website (Y.4) (https://istorage4sme.securityandprivacy.be/demonstrators). Hierover werd ook een webinar (Y.5) opgemaakt “iStorage4SME_Low_code_AI_MS365”, gepubliceerd op de iSTorage4SME website (Y.4) (https://istorage4sme.securityandprivacy.be/webinars).De gebruikte basiskennis, haalbaarheidsstudie (X.1), Experimenteel gevalideerde kennis (X.2) en prototypes (X.3) die leidden tot deze demonstrator werden opgenomen in de kennisdatabank op de iStorage4SME website (https://istorage4sme.securityandprivacy.be/knowledgebase) 

 

 

De laatste demonstrator “Digital twin visualisatie op basis van 3D Object tracking” werd getoond tijdens de slotmeeting op 20/01/2023 (Y.5). Hiervoor werd een publicatie geschreven voor het “Indoor Positioning Systems: Vergelijkende studie van methoden voor efficiënt stockbeheer in de agro-food sector” (Y.1) https://istorage4sme.securityandprivacy.be/publicaties (Y.4). De gebruikte basiskennis, haalbaarheidsstudie (X.1), Experimenteel gevalideerde kennis (X.2) en prototypes (X.3) die leidden tot deze demonstrator werden opgenomen in de kennisdatabank op de iStorage4SME website (https://istorage4sme.securityandprivacy.be/knowledgebase) (Y.4)