< Terug naar vorige pagina

Project

Exploreren van de sporevormende bacteriële gemeenschap in industrieel gekweekte insecten voor voeding en voeder

De microbiologische kwaliteit en veiligheid van insecten werd reeds in verschillende studies onderzocht. Voor zowel behandelde als onbehandelde insecten kan geconcludeerd worden dat ze hoge aantallen micro-organismen dragen, waarvan de meeste gemakkelijk door hittebehandelingen in aantal gereduceerd kunnen worden. Echter, bacteriële endosporen, structuren gekend om hun resistentie tegen extreme condities, kunnen de huidig toegepaste hittebehandelingen overleven. Om de rol van deze sporevormende bacteriën in voedselveiligheid te bepalen, is het doel van dit project om de samenstelling van de gemeenschap van sporevormende bacteriën in industrieel gekweekte insecten te onderzoeken. Door combinatie van microbiologische en moleculaire technieken waaronder qPCR-kwantificatie en gemeenschapsanalyse door Next Generation Sequencing, zal dit onderzoek leiden tot specifieke inzichten voor wat betreft voedselveiligheid van insecten.

Datum:1 jan 2019  →  Heden
Trefwoorden:insects