< Terug naar vorige pagina

Project

Een geïntegreerde aanpak voor het optimaliseren van de behandeling na de oogst van de Vietnamese dragon fruit

Dragon fruit (Hylocereus undatus) is een exotisch fruit met een aantrekkelijk uiterlijk en smaak die grotendeels in Vietnam wordt verbouwd met een houdbaarheid van maximaal 3 tot 5 dagen. Ondanks de hoge potentiële export, zijn korte houdbaarheid en huiveringwekkende gevoeligheid belangrijke problemen die het transport van het fruit naar verre landen belemmeren. Dit project richt zich op drie aspecten van de naoogstbehandeling van het fruit: de fysiologische en bichemische veranderingen tijdens het koelwondletsel, de optimaal geregelde atmosferische omstandigheden voor opslag en de verandering van aromastoffen tijdens CA-opslag en de ontwikkeling van koelwonden. Kennis van de drie onderwerpen culmineert in een definitieve bewaarconditie die de houdbaarheid van het fruit verlengt tot minimaal 60 dagen, terwijl het koelwonden wordt voorkomen.

Datum:30 sep 2016 →  30 aug 2021
Trefwoorden:Hylocereus undatus, tropical fruit, non-climacteric, dragon fruit, post-harvest preservation, low temperature, chilling injury
Disciplines:Productie van landbouwdieren, Productie van landbouwgewassen, Landbouw, land- en landbouwbedrijfsbeheer, Andere landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen, Biotechnologie voor landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen, Visserij, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Project type:PhD project