Onderzoeker
Els Van Pamel
- Disciplines:Landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen niet elders geclassificeerd, Voedselchemie en moleculaire gastronomie
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Voedselveiligheid (Afdeling)
Lid
Vanaf1 jan 2007 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 10 of 10
- Collageen gebaseerde nutraceuticalsVanaf1 sep 2019 → Heden
- Ontwikkeling van een multidisciplinair platform voor onderzoek en dienstverlening naar darmgezondheid: Langdurige optimalisatie van de darmgezondheid door het verlagen van het ruw eiwitgehalte in het dieet van zeugen en hun biggenVanaf1 dec 2017 → Heden
- Patuline in appelproducten: opheldering van de biosyntheseweg en ontwikkeling van preventieve maatregelenVanaf1 mrt 2017 → 31 aug 2018
- Ontwikkeling van een multi-targetmethode ter analyse van plantentoxines in voedingssupplementenVanaf1 feb 2017 → 13 nov 2019
- Nicotine in gekweekte paddenstoelen: contaminatie of endogene biosynthese ?Vanaf1 mei 2015 → 30 apr 2017
- Meetplatform chromatografie/massaspectrometrie voor plant, dier en voedingVanaf1 apr 2014 → Heden
- Vezels en actieve stoffen van groenten en fruit nevenstromen voor voedings- en voedertoepassingen met volledige uitwerking van pectineproductieVanaf1 okt 2012 → 30 sep 2014
- Marktgerichte ontwikkeling en introductie van innovaties: Systeeminnovatie rond valorisatie van nevenstromenVanaf1 okt 2012 → 30 sep 2016
- Identificatie en risicokarakterisatie van schimmels in fruit en zoetwarenVanaf1 apr 2012 → 30 sep 2015
- Schimmels en mycotoxines in kuilvoederVanaf1 jan 2007 → 31 dec 2010
Publicaties
1 - 10 van 61
- Cultured meat and challenges ahead: A review on nutritional, technofunctional and sensorial properties, safety and legislation(2023)
Auteurs: Keshia Broucke, Els Van Pamel, Els Van Coillie, Lieve Herman, Geert Van Royen
- PFOS in honing(2022)
Auteurs: Wim Reybroeck, Els Van Pamel
Pagina's: 23-25 - Editorial: Risk of Dietary Hazardous Substances and Impact on Human Microbiota: Possible Role in Several Dysbiosis Phenotypes(2021)
Auteurs: Margarita Aguilera, Bruno Lamas, Els Van Pamel, Mangesh Bhide, Eric Houdeau, Ana Rivas
- Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part I(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, Gerda Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Jonas Aper, Hilde Muylle, Karen Bekaert, Kris Cooreman, et al.
- Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part II(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, Gerda Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Karen Bekaert, Isabel Roldán-Ruiz, Maarten Crivits, Nathalie Bernaert, et al.
Pagina's: 573-600 - Effect of ascorbic acid, oxygen and storage duration on patulin in cloudy apple juice produced on a semi-industrial scale(2020)
Auteurs: Christelle El Hajj Assaf, Nikki De Clercq, Estelle De Paepe, Geertrui Vlaemynck, Els Van Coillie, Els Van Pamel
Pagina's: 487 - 497 - Carry-over of some Fusarium mycotoxins in tissues and eggs of chickens fed experimentally mycotoxin-contaminated diets(2020)
Auteurs: Emmanuel Tangni, Els Van Pamel, Bart Huybrechts, Evelyne Delezie, Els Van Hoeck, Els Daeseleire
Pagina's: 1-9 - Effects of ascorbic acid on patulin in aqueous solution and in cloudy apple juice(2019)
Auteurs: Christelle El Hajj Assaf, Nikki De Clercq, Christof Van Poucke, Geertrui Vlaemynck, Els Van Coillie, Els Van Pamel
Pagina's: 341–351 - Innovative refractance window drying technology to keep nutrient value during processing(2019)
Auteurs: Nathalie Bernaert, Bart Van Droogenbroeck, Els Van Pamel, Hendrik De Ruyck
Pagina's: 22-24 - Intensieve veeteelt en de gezondheid van omwonenden(2018)
Auteurs: Eva Brusselman, Els Van Coillie, Els Van Pamel, Marijke Verhegghe, Peter Demeyer, Koen Willekens, Marc Heyndrickx, Lieve Herman
Aantal pagina's: 44