Onderzoeker
Els Van Pamel
- Disciplines:Landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen niet elders geclassificeerd, Voedselchemie en moleculaire gastronomie
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Voedselveiligheid (Afdeling)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2007 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 2 of 2
- Ontwikkeling van een multidisciplinair platform voor onderzoek en dienstverlening naar darmgezondheid: Langdurige optimalisatie van de darmgezondheid door het verlagen van het ruw eiwitgehalte in het dieet van zeugen en hun biggenVanaf1 dec 2017 → Heden
- Meetplatform chromatografie/massaspectrometrie voor plant, dier en voedingVanaf1 apr 2014 → Heden
Publicaties
1 - 10 van 41
- Nicotine in the button mushroom Agaricus bisporus, endogenous biosynthesis?(2023)
Auteurs: Daan Van Elst, Els Van Pamel, Patrick Sedeyn, Nancy Pyck
Pagina's: 902-916 - Editorial: Risk of dietary hazardous substances and impact on human microbiota: possible role in several dysbiosis phenotypes, volume II(2023)
Auteurs: Els Van Pamel, Alicia Ruiz-Rodríguez, Ana Rivas, Margarita Aquilera
- Cultured meat and challenges ahead: A review on nutritional, technofunctional and sensorial properties, safety and legislation(2023)
Auteurs: Keshia Broucke, Els Van Pamel, Els Van Coillie, Lieve Herman, Geert Van Royen
- Jasmonic Acid and Salicylic Acid Levels in Defense Response of Azalea (Rhododendron simsii Hybrid) to Broad Mite (Polyphagotarsonemus latus)(2022)
Auteurs: Leen Leus, Gil Luypaert, Emmy Dhooghe, Johan Witters, Els Pauwels, Els Van Pamel, Johan Van Huylenbroeck, Joachim Audenaert
- PFOS in honing(2022)
Auteurs: Wim Reybroeck, Els Van Pamel
Pagina's: 23-25 - Patuline: geen acuut risico, wel blijven monitoren(2021)
Auteurs: Nikki De Clercq, Els Van Coillie, Els Van Pamel
- Multi-Class UHPLC-MS/MS Method for Plant Toxins and Cyanotoxins in Food Supplements and Application for Belgian Market Samples (#)(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, J Henrottin, Nathalie Gillard
Pagina's: 1069-1079 - Editorial: Risk of Dietary Hazardous Substances and Impact on Human Microbiota: Possible Role in Several Dysbiosis Phenotypes(2021)
Auteurs: Margarita Aguilera, Bruno Lamas, Els Van Pamel, Mangesh Bhide, Eric Houdeau, Ana Rivas
- Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part I(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, Gerda Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Jonas Aper, Hilde Muylle, Karen Bekaert, Kris Cooreman, et al.
- Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part II(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, Gerda Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Karen Bekaert, Isabel Roldán-Ruiz, Nathalie Bernaert, Jan De Block, et al.
Pagina's: 573-600