< Terug naar vorige pagina

Project

Routine NMR Analyse Uitrusting voor Karakterisatie van Kleine Moleculen.

De voorgestelde apparatuur is een vervanging voor de bestaande elektronische console die de open access 400MHz NMR-spectrometermagneet van de vakgroep ondersteunt. De bestaande console (de 'Avance II' die tot 2006 op de markt werd gebracht) wordt door Bruker sinds 2018 als buiten dienst beschouwd en wordt daarom momenteel beschouwd als een belangrijk risico voor het blijvend beschikbaar zijn van deze essentiële basisonderzoeksinfrastructuur.

Het nieuw voorgestelde elektronicapakket is een 'Avance NEO onebay'. Deze nieuwe consoletechnologie kan het oudere Avance II-systeem vervangen en werd in 2017 geïntroduceerd. Het is twee hele generaties en meer dan 10 jaar nieuwer dan de huidige elektronica. De vervanging zal de dienstverlening die mogelijk is op onze 'open access' 400MHz-spectrometer voor de komende 10 tot 15 jaar garanderen en ook verder verbeteren. Dit komt het onderzoek ten goede van de meer dan 150 huidige actieve gebruikers van de infrastructuur, bestaande uit onderzoekers van 18 verschillende onderzoeksgroepen, alsook dat van de komende generaties onderzoekers. 

 

Datum:15 dec 2022 →  Heden
Trefwoorden:Moleculaire karakterisatie, Elektronische console, NMR spectroscopie
Disciplines:Chemie van natuurlijke producten, Macromoleculaire en materiaalchemie niet elders geclassificeerd, Supramoleculaire chemie, Organische chemische synthese, Bio-organische chemie