< Terug naar vorige pagina

Project

Gerichte aanmaak van eiwit-polysacharide complexen voor de stabilisatie van olie-in-water emulsies

Dit onderzoek beoogt de ontwikkeling nieuwe emulgatoren voor voedingstoepassingen. In dit project zullen stabiele colloïdale nanopartikels aangemaakt worden door elektrostatische complexatie en hitte-behandeling van eiwit-polysacharide mengsels. Er wordt verwacht dat deze functionele food-grade nanopartikels een aantal voordelen hebben t.o.v. klassieke emulgatoren, zoals stabiliteit gedurende orale consumptie, gecontrolleerde vrijstelling van bio-actieve componenten en stabilisatie van complexe voedingssystemen.

Datum:1 aug 2014 →  30 sep 2019
Trefwoorden:colloïdale nanopartikels, hitte-behandeling, orale consumptie, elektrostatistische complexatie, bio-actieve verbindingen
Disciplines:Polymere materialen, Process engineering, Analytische chemie, Macromoleculaire en materiaalchemie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie