< Terug naar vorige pagina

Project

Asymptotisch vlakke holografie van de bodem omhoog (FWOTM946)

Veel van de fundamentele vragen in kwantumzwaartekracht hebben te maken met het begrijpen van de klassieke limiet. Bijvoorbeeld, het gevierde Hawking informatieverlies probleem is dat de kwantumtheorieën informatie behouden, terwijl klassieke zwaartekracht dat niet doet. Is de kwantumtheorie fout of kan dit begrepen worden als een gevolg van klassieke limiet?

Holografie is een nuttig hulpmiddel voor het bestuderen van de kwantumzwaartekracht door ze in verband te brengen met conforme veldtheorieën aan de overeenkomstige klassieke limiet van de kwantumzwaartekracht.

Deze holografische relatie bevat echter een belangrijk onfysische veronderstelling: ze is alleen van toepassing op kwantumzwaartekracht in een doos. Als we de doos weghalen, zoals we moeten doen om experimenten te beschrijven die we in een labo zouden kunnen uitvoeren, is de zwaartekracht niet langer duaal aan een conforme veldtheorie. Er is vooruitgang geboekt in het identificeren van de symmetrieën van de overeenkomstige duale theorie, bekend als BMS-symmetrie.

Ik stel voor om deze onfysische veronderstelling te verhelpen door het bestuderen van de klassieke limiet van theorieën van BMS-symmetrie. Dit zal nieuwe inzichten geven in fysisch relevante theorieën als kwantumzwaartekracht, inclusief het begrijpen van het informatieverlies probleem als een eigenschap van de klassieke limiet.
Datum:1 okt 2019 →  1 mrt 2021
Trefwoorden:holografie
Disciplines:Theoretische deeltjesfysica, Kwantumveldentheorie en snaartheorie