< Terug naar vorige pagina

Project

Naar een fundamenteel begrip van plasma voor kankerbehandeling: Een gecombineerde experimenteleen computationele studie.

Niet-thermisch plasma wint de laatste jaren enorm aan interesse voor kankerbehandeling. De onderliggende mechanismen zijn echter nog niet volledig begrepen. In dit project zullen we de interactie van plasma met kankercellen in vitro bestuderen, en ook computersimulaties uitvoeren. De experimenten zullen uitgevoerd worden met een plasmajet in helium, met zuurstof of stikstof toevoeging, bij verschillende condities. Na plasmabehandeling zullen we de celviabiliteit, celmorfologie en verandering in cellulaire membraanintegriteit bestuderen, alsook de expressieniveaus van apoptose-gerelateerde genen. In parallel zullen we ook computersimulaties uitvoeren op twee niveaus. Ten eerste zullen we de plasmachemie bij verschillende condities bestuderen via 0D reactiekinetiek modellen, om uit te zoeken welke de belangrijkste (biochemisch actieve) plasmadeeltjes zijn. Ten tweede zullen we "united-atom niet-reactieve moleculaire dynamica simulaties uitvoeren om de belangrijkste mechanismen van fosfatidylserine flipflop in het celmembraan, gekend als signaal voor apoptose van kankercellen, te onderzoeken.
Datum:1 okt 2016 →  30 sep 2019
Trefwoorden:PLASMAMODELLERING, PLASMACHEMIE, KANKER, PLASMA
Disciplines:Toegepaste wiskunde, Klassieke fysica, Elementaire deeltjesfysica en hoge-energie fysica, Fysica van gassen, plasma's en elektrische ladingen, Andere fysica, Biofysica, Morfologische wetenschappen, Oncologie