< Terug naar vorige pagina

Project

Het effect van hersen-geproduceerde oestrogenen op gedragsmatig relevante auditieve perceptie en het leren van zang (geheugen) in de volwassen zangvogel hersenen.

In dit project zijn we geïnteresseerd in welke hormonale interacties (snelle neuronale en/of trage gonadale) nodig zijn om omstandigheden te creëren die de neuroplasticiteitsveranderingen toelaten bij seizoenale broedvogels. We willen achterhalen of Europese spreeuwen een meer 'juveniel' patroon van hersenconnectiviteit vertonen wanneer ze in staat zijn om nieuwe liedjes aan te leren en wanneer ze in staat zijn om bepaalde auditieve vocale signalen beter te kunnen onderscheiden.We zullen dit doen door gebruik te maken van 'real-time', niet-invasieve, in vivo beeldvormingstoepassingen (namelijk MRI) die toelaten om een individu meerdere malen te meten tijdens functionele of anatomische veranderingen van de zangvogelhersenen.
Datum:1 okt 2013 →  22 aug 2016
Trefwoorden:GEWIJZIGDE NEURONALE PLASTICITEIT, AUDITIEVE PERCEPTIE
Disciplines:Neurowetenschappen, Biologische en fysiologische psychologie, Cognitieve wetenschappen en intelligente systemen, Ontwikkelingspsychologie en veroudering
Project type:Samenwerkingsproject