< Terug naar vorige pagina

Project

Met behulp van het eetbare insect Ruspolia differensis de voedselzekerheid in Oost-Afrika te verbeteren.

Ontwikkelingssamenwerkingsproject in het kader van het TEAM-programma : de wereldwijde toename van de vraag naar goedkope alternatieve en duurzame eiwitbronnen heeft er toe geleid dat de UNFAO pleit voor het gebruik van eetbare insecten. In Sub-Sahara Afrika wordt entomorfie op basis van oogsten in het wild al beoefend, maar wordt dit geassocieerd met vele uitdagingen,zoals de seizoensgebonden beschikbaarheid, de duurzaamheidsproblemen, mogelijke ziekteverwekkers en een hoge bederfelijkheid van de geoogste insecten. Dit project zal zich richten op het duurzaam houden, de voedingswaarde en de microbiële veiligheid van R. differens om bij te dragen aan het verbeteren van de voedselzekerheid.

Datum:13 mrt 2016 →  31 dec 2020
Trefwoorden:food security, Ruspolia differens, East Africa, edible insect
Disciplines:Economische ontwikkeling, innovatie, technologische verandering en groei