< Terug naar vorige pagina

Project

Zeshoekige micro-laser met geïntegreerde microdiskholte: nieuwe monolithische structuur voor hoge bandbreedte, hoogwaardige optische chaos (ikv bilaterale samenwerking met China) (FWOAL919)

Het ruisachtige gedrag van chaos kan efficiënt worden benut, bijvoorbeeld om willekeurige getallen en cryptografische sleutels te genereren. Lasers kunnen gemakkelijk optische chaos genereren als ze worden blootgesteld aan verstoringen zoals feedback. Door gebruik te maken van hun intrinsieke snelheid kunnen chaotische lasers worden gebruikt voor snelle willekeurige bit-generatie, tot aan de Tbps. Maar alle chaotische systemen zijn niet hetzelfde: verschillende systemen kunnen sterk verschillende functies hebben en dus verschillende prestaties vertonen. Bovendien zijn de voetafdruk en de omvang van het systeem cruciale punten in de praktijk. Het ideale wezen, zoals altijd, te bereiken
topprestaties in de kleinste kast mogelijk. Tegenwoordig worden de beste prestaties, die voor chaos een breed en vlak spectrum betekenen, bereikt met behulp van kostbare, complexe en omvangrijke systemen, terwijl on-chip-apparaten - die miniatuurkopieën zijn van de grotere opstellingen - te kampen hebben met strenge beperkingen. In dit project willen we, in plaats van het nabootsen van omvangrijke opstellingen, de huidige wegversperringen verwijderen door twee geavanceerde volledig geïntegreerde componenten op dezelfde chip te koppelen. We ontwerpen een zeshoekige micro-laser gekoppeld aan een holte van een vervormde microsfeer om een ​​ultracompacte, krachtige chaotische laser te verkrijgen. Hoewel de micro-laser een snel antwoord zal geven met een vlak spectrum, zal de microsfeerholte een willekeurig verdeelde feedback creëren. Door deze twee stukken samen te combineren, ontstaat er dus een krachtige chaos met een extreem breed, maar toch vlak spectrum.
Datum:1 jan 2019 →  31 dec 2021
Trefwoorden:Micro-laser
Disciplines:Elektronica niet elders geclassificeerd