< Terug naar vorige pagina

Project

MIC-STRIP: ontwikkeling van een microfluidische strip en toestel voor een snelle en accurate bepaling van de minimale inhibitorische concentratie (MIC) van antibiotica.

Vanwege de antibioticumresistentieproblematiek, waarbij steeds meer soorten bacteriën resistent worden tegen steeds meer antibiotica, is er dringend nood aan een strategie waarbij de arts accurate en volledige data verkrijgt omtrent het al dan niet gevoelig zijn van pathogenen voor bepaalde antibiotica. Collaboratief onderzoek tussen het Labo Medische Microbiologie en de groep productontwikkeling van Universiteit antwerpen en het Brussels Photonics Team van de Vrije Universiteit Brussel zal leiden tot de ontwikkeling van een microfluidische strip en een bijhorend toestel voor een snelle en accurate bepaling van de minimale inhibitorische concentratie (MIC) van antibiotica.
Datum:1 mei 2016 →  30 apr 2017
Trefwoorden:ANTIMICROBIËLE RESISTENTIE, DIAGNOSTIEK
Disciplines:Microbiologie, Systeembiologie, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Medische biotechnologie, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde