< Terug naar vorige pagina

Project

Sound Hip. Ontwikkeling van een methode om bij revisie THA intra-operatief de  stabiliteit en het risico op breuk te beoordelen.

Bij een cementloze revisie totale heup arthroplastie (THA) wordt de prothese door press-fit bevestigd in het bot. Een goede bevestiging is hierbij van primordiaal belang, want de lange termijnfixatie hangt hier rechtstreeks mee samen. Het optimale punt van fixatie is hierbij bepaald door de auditieve en tactiele gewaarwording van de chirurg. Dit is een uitdagende taak, want zelfs voor zeer ervaren chirurg blijft de marge tussen een optimale fixatie en een intra-operatieve botbreuk zeer klein. Hoe groot de uitdaging is, laat zich ook zien in het optreden van intra-operatieve breuken: waarden tot 30% zijn te vinden in de literatuur. Het doel van dit project is om een instrument te ontwikkelen dat real-time kwantitatieve informatie kan geven over de stabiliteit van de bot-implantaat-verbinding, alsook het risico op botbreuk kan verminderen.

Datum:1 okt 2014 →  30 sep 2018
Trefwoorden:totale heup arthroplastie, implantaatfixatie
Disciplines:Biomechanica, Orthopedie, Heelkunde, Verpleegkunde, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Medische biotechnologie, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen