< Terug naar vorige pagina

Project

Onderzoek naar het toepassingspotentieel van insecten in hybride vleeswaren

Ten gevolge van de sterke groei van de wereldbevolking, en de stijgende levensstandaard in ontwikkelingslanden, zal de vraag naar eiwitten de komende decennia sterk stijgen. Conventionele eiwitbronnen, waarvan vlees het belangrijkste voorbeeld vormt, zullen deze stijgende vraag niet kunnen volgen. Daarom is er nood aan alternatieve eiwitbronnen. Insecten bieden veelbelovend potentieel in dit opzicht, omwille van hun hoge eiwitgehalte, hun goede nutritionele kwaliteit en hun lage milieu-impact.In dit project zal de ontwikkeling van hybride vleeswaren, waarin een deel van het vlees vervangen wordt door insecten, bestudeerd worden. Er zal gefocust worden op kookworst bij wijze van generische case study.
Datum:1 okt 2016 →  30 sep 2018
Trefwoorden:insects
Disciplines:Dierkundige biologie, Algemene biologie