< Terug naar vorige pagina

Project

Universele radio's met zuinig gebruik van spectrum en power (TURNSPEED)

De flexibiliteit en alomtegenwoordigheid van draadloze applicaties spelen een belangrijke rol in de stijging van het aantal radio's, gebruikt in laptops, smartphones en tablets. De evolutie in draagbare systemen belooft een groei richting een hyper geconnecteerde wereld. Op dit moment, zijn echter spectrum en batterij typische bottlenecks en een limiterende factor. Om dit op te lossen moet een draadloos netwerk vanaf de basis herbekeken worden. Deze thesis project presenteert theorie, algoritmes en proof-of-concept oplossingen voor universele radio's met extreem lage spectrum en batterij noden:

1) Eerst worden modulatietechnieken bekeken en voorgesteld die toelaten om zowel informatie als vermogen door te sturen en te ontvangen. Dit op basis van de ontvanger zijn laag vermogens elektronica om energie te ontvangen, die niet lineair is.

2) Vervolgens wordt een universele modulatie-aanpassingstechniek voorgesteld die het toelaat eender welk informatiesignaal te ontvangen zonder elektronica die veel vermogen verbruikt, zoals de hoog frequente lokale oscillator en mixer, zodat sensoren minder energie verbruiken.

3) Tenslotte wordt bekeken hoe meerdere antennes en sensoren kunnen samenwerken om vermogen meer gericht over te brengen.
 

Deze drie nieuwe, aanvullende onderzoekstopics vormen samen een mogelijkheid om universele radio's met laag spectrum en batterij verbruik te bekomen.

Datum:22 sep 2016 →  31 dec 2020
Trefwoorden:Wireless Power Transfer, SWIPT
Disciplines:Communicatie, Communicatietechnologie, Nanotechnologie, Ontwerptheorieën en -methoden
Project type:PhD project